Vaš vodič kroz avio svet

Studentska avio karta Beograd - Čikago

Jeftina studentska avio karta Beograd Čikago. Studentska avio karta za Čikago (CHI) avio kompanije KLM Royal Dutch Airlines (KL). Za još jeftinih studentskih avio karata drugih avio kompanija kliknite OVDE

Gotovina

Uplata gotovinom može se izvršiti u našoj poslovnici na adresi: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd


Uplata na račun

Komercijalna banka: 205-253265-94

Podaci za popunjavanje uplatnice:
primalac: FLY EXPERTS DOO BEOGRAD SURČIN
adresa: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd
svrha uplate: avio karte za [destinacija]
Poziv na broj za pravna lica je broj predračuna/računa. Poziv na broj za fizička lica nije potreban.

Kontaktirajte Eksperte

Upit za studentsku avio kartu Beograd - Čikago
Kontakt telefoni :
+381 (0) 60 3 600 200 +381 (0) 63 72 584 54

Pravila za ručni prtljag:

Ekonomska klasa na evropskim i interkontinentalnim letovima

 • 1 komad ručnog prtljaga - maks. 55 x 35 x 25 cm
 • 1 dodatni predmet - npr. ručna torba, akt tašna, laptop - maks. 40 x 30 x 15 cm
 • ukupna težina oba komada maks. 12 kg

Biznis klasa na evropskim i interkontinentalnim letovima

 • 2 komada ručnog prtljaga - maks. 55 x 35 x 25 cm
 • 1 dodatni predmet - npr. ručna torba, akt tašna, laptop - maks. 40 x 30 x 15 cm
 • ukupna težina oba komada maks. 18 kg

* Važno:
- torba koja odgovara propisima idalje može biti prevožena kao predati prtljag, bez naplate, ako putnička kabina bude puna; manje torbe/predmete treba staviti ispod sedišta ispred vas
- pravila koja propisuje KLM ne moraju važiti za sve kompanije koje izvode letove na vašem putovanju - za više detalja za konkretne letove kontaktirajte Fly Experts agente

Pravila za predati prtljag:
(*postoje izuzeci od uopštenih pravila u zavisnosti od rute i od ostalih avio prevoznika koji izvode putovanje - za više detalja kontaktirajte Fly Experts agente)

Ekonomska klasa na interkontinentalnim letovima*

 • 1 komad predatog prtljaga**: zbir visine, dužine i dubine torbe ne sme da prelazi 158 cm i 23 kg težine
 • Flying Blue Silver, Gold i Platinum članovi, kao i SkyTeam Elite i Elite Plus članovi mogu da ponesu 2 komada prtljag gore navedenih dimenzija i težine
  * važi i za evropske letove koji su deo interkontinentalnog putovanja ili za KLM putovanja između Evrope i evropskih zemalja - Jermenija, Belorusija, Gruzija i Rusija
  ** za letove između pojedinih evropskih zemalja i SAD ili Kanada od 10. aprila 2018. postoji Light nivo tarifa koji ne uključuje predati prtljag (među tim zemljama je i Srbija - od 01.jula 2018.).

Ekonomska klasa na evropskim letovima*

 • Light tarifa ne uključuje predati prtljag već samo ručni
 • Standard i Flex nivo tarifa: ručni prtljag i 1 komad predatog prtljag
 • Flying Blue Silver, Gold i Platinum članovi, kao i SkyTeam Elite i Elite Plus članovi mogu da ponesu još jedan komad prtljaga kome zbir visine, dužine i dubine ne sme da prelazi 158 cm i 23 kg težine; ovo važi i za sve letove koje obavljaju kompanije SkyTeam-a

*Ovo takođe važi za KLM letove između Evrope i Alžira, Izraela, Maroka ili Tunisa.

Biznis klasa na evropskim internacionalnim letovima

 • 2 komada predatog prtljaga: zbir visine, dužine i dubine pojedinačne torbe ne sme da prelazi 158 cm i 32 kg težine
 • Flying Blue Silver, Gold i Platinum članovi, kao i SkyTeam Elite i Elite Plus članovi mogu da ponesu 3 komada prtljag gore navedenih dimenzija i težine
 • Ako ste tokom prijave za let ili na šalteru kupili prelazak (upgrade) u biznis klasu, primenjivaće se pravila za dozvoljeni prtljag biznis klase


Dozvoljeni prtljag za decu
Deca i bebe koje putuju sa kupljenim sedište mogu imati istu količinu prtljaga kao i odrasle osobe.
Bebe mlađe od 2 godine koje sede u krilima odrasle osobe mogu imati:

 • 1 komad ručnog prtljaga: maks. 12 kg i maks. 55 x 35 x 25 cm 
 • 1 komad čekiranog prtljaga: maks 10 kg


Pravila za prevoz elektronskih uređaja sa SAD i Kanadu
Na svim putovanjima koja polaze sa ili imaju konekciju na amsterdamskom aerodromu Šipol ili pariskom Šarl de Gol , neophodna je dodatna kontrola elektronskih uređaja iz ručnog prtljaga, koji se na gejtu moraju izvaditi iz torbi ili zaštitnih maski, uključiti (moraju imati dovoljno baterije) i pokazati aerodromskom službeniku.

 

KLM mlađe putnike klasifikuje:
- kao bebe ako imaju između 0 - 2 godine starosti
- kao decu ako imaju od 2 pa sve do 12 napunjenih godina starosti

*Ako beba nije napunila 2 godine starosti sedeće kod roditelja u krilu. Svaka odrasla osoba može da putuje sa dve bebe, ali samo jedna od njih može biti u krilu, dok druga mora imati rezervisano sedište.


Pored dozvoljenog prtljaga za decu besplatno možete poneti:     

 • 1 kišobran kolica (maks. 15 x 30 x 100 cm) - u slučaju da sklopljena ne mogu da stane ispod sedišta ili u pregradu iznad glave, biće prevožena u prtljažniku; kolica mogu imati zaštitnu futrolu, ali ona ne sme sadržati druge predmete.
 • 1 dečije sigurnosno sedište za automobil - mora biti u stanju da se uklopi između rukohvata sedišta, tj. u prostor širine 42 cm ; sertifikovano sedište morate pričvrstiti prema upustvu proizvođača; korišćenje sedišta za automobil u kabini se mora najaviti ranije (tj. prilikom rezervacije) a u protivnom će biti preveženo kao predati prtljag

Na interkontinentalnim KLM letovima je moguće rezervisati krevetac za bebu, pogodan za bebe koje nisu duže od 65 cm ili teže od 10 kg (u trenutku leta). Raspoloživost krevetaca nije garantovana.

Ako imate rezervisano sedište za dete moguće je korišćenje osiguravajućih sistema (Child Aviation Restraint System -CARES), čija se upotreba u kabini takođe mora najaviti unapred.

Ako imate rezervisano sedište za dete moguće je korišćenje "kreveta"/produžetka za nege (npr. BedBox, Fly Tot, 1st Class Kid Travel Pillow, Plane Pal). Korišćenje takvih sprava je dozvoljeno sve dok nisu prikačene za sedište (npr. Fly LegsUp ili FlyeBaby koji se kače za sedište nisu dozvoljeni). Imajte u vidu da se ove sprave ne smeju koristiti tokom poletanja, taksiranja ili sletanja i ne smeju da smetaju drugim putnicima. Glava vašeg deteta treba biti okrenuta u smeru repa aviona kako bi sigurnosni pojas bio pravilno upotrebljen.


Nepraćena deca

Ako je vaše dete starosti od 5 do/uključujući 14 godina, a pustuje samo, ili putuje u drugoj kabini nego roditelj, ili putuje sa drugom osobom - ono se smatra nepraćenim detetom (Unaccompanied Minor).
U tom slučaju je neophodno rezervisati uslugu za nepraćeno dete. Na zahtev roditelja (opcionalno), ta usluga može biti rezervisana i za decu od 15 do/uključujući 17 godina. Pre poletanja i nakon sletanja, službenici na aerodromu će ispratiti vaše dete do i iz aviona (i u slučaju kašnjenja).
Tokom leta kabinsko osoblje će pažljivo nadgledati vaše dete.
Prilikom dužeg transfera na amsterdamskom Šipol aerodromu, vaše dete će boraviti u Junior Jet salonu, gde može konzumirati sokove, igrati kompjuterske igre, gledati filmove, čitati knjige na raznim jezicima i koristiti razne igračke. Roditelji se putem telefona, email-a i SMS-a obveštavaju o evenutalnim promena u vremenima letova.
KLM dozvoljava transfere za nepraćenu decu samo na letove KLM-a, Air France-a i Delta Air Lines-a.

cene za uslugu pratnje:
Bez obzira na uzrast deteta nepraćeno dete uvek plaća cenu karte za odraslu osobu, sa dodatkom iznosa za uslugu pratnje. U tabeli ispod možete videti cene za putovanja u jednom pravcu, a za povratna putovanja ovi iznosi su samo duplirani. Do najviše 4 deteta, iznos za pratnju će biti naplaćen samo jednom - bez obzira da li su u srodstvu ili ne, sve dok se nalaze na istoj rezervaciji.

 

jedan pravac putovanja

EUR

 
 
 
 
 

direktni evropski letovi

100

 
 

interkontinentalni letovi

150

 
 

sa evropskog aerodroma preko Šipol aerodroma u Amsterdamu do drugog evropskog aerodroma

200

 
 

sa evropskog aerodroma preko Šipol aerodroma u Amsterdamu do interkontinentalne destinacije (ili obrnuto)

250

 
 

sa interkontinentalnog aerodroma preko Šipol aerodroma u Amsterdamu do drugog interkontinentalnog aerodroma

300

 
 

KLM let između dva aerodroma, a da to nije Šipol aerodrom

100

 
 

sa Šipol aerodroma preko destinacije u SAD do interkontinentalnog aerodroma

250


Za neophodnu dokumentaciju, tj. detaljno objašnjenje svih procedura, kada su nepraćena deca u pitanju molim kontaktirajte Fly Experts agente.

Doplate za prtljag:

Budite slobodni da kontaktirate Fly Experts agente za informacije o naplati dodatnog prtljaga na KLM-u (dodatni komad, veći ili teži od dozvoljenog) za pojedinačne rute. 


KLM Royal Dutch Airlines, ili pravno Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V, je nacionalni avio prevoznik Holandije, koji ima sedište u Amstelvenu, sa glavnim aerodromom na obližnjem Šipol aerodromu u Amsterdamu. Ova kompanija je deo Air France-KLM grupacije i članica SkyTeam alijanse.
KLM je osnovan 1919. godine i to je najstarija avio kompanija koja i danas posluje pod istim imenom.
KLM pod sobom ima čerke kompanije KLM Cityhopper, Transavia (low-cost), Martinair (cargo) i KLM Asia.
KLM je proglašen za najsigurniju i najtačniju avio kompaniju u 2016. godini.
KLM učestvuje u zajedničkim ulaganjima na transatlanskoj avio ruti u partnerstvu sa komanijama Air France, Delta Air Lines i AlItalia. Druga zajednička ulaganja ka ostalim delovima sveta se sprovode sa avio kompanijama Kenya Airways, Alitalia, Ukraine International Airlines, China Southern Airlines, Xiamen Airlines i sa China Eastern Airlines. Takođe treba istaći važno strateško partnerstvo sa brazilskom GOL-om.
KLM ne leti za Beograd, ali budući da ima code-share saradnju sa Air Serbia, iz našeg glavnog grada je moguće leteti KL avio kartom ka brojnim destinacijama.