loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Flying Blue

Flying Blue

Flying Blue je frequent flyer program Air France-KLM grupe koji donosi nagradne milje na osnovu novca koji potrošite na usluge avio kompanija Air France, KLM, Joon i Hop. Tu su i oko 35 drugih avio kompanija koje su se pridružile ovom programu, ali nisu sve potpuno integrisane, tj. nemate iste mogućnosti za zarađivanje i trošenje milja na svima njima. Milje se mogu zarađivati na svim partnerima iz SkyTeam alijanse. Na kompanijama van Air-France KLM grupe milje za zarađuju na osnovu pređene razdaljine.

Članstvo u Flying Blue miljažnom programu je besplatno, a postoji dva tipa milja koje možete zaraditi:

  • Award (nagradne) milje - kao što im ime kaže ove milje se mogu zameniti za različite nagrade: letovi, prelazak u višu klasu, dodatni prtljag, ulaz u salone, a takođe ih možete trošiti u Flying Blue Store (online prodavnica) ili dati u dobrotvorne svrhe kroz KLM AirCares; Award milje ističu nakon perioda od 20 meseci bez letenja
  • XP statusne) milje - određuju nivo članstva i ostaju validne do 31. decembra svake godine

Postoje četiri statusa ili novoa članstva u Flying Blue programu:

  • Explorer
  • Silver (što odgovara SkyTeam Elite statusu u alijansi)
  • Gold (SkyTeam Elite Plus)
  • Platinum (SkyTeam Elite Plus)

Status zavisi od broja zarađenih XP (iskustvenih) poena u toku jedne kalendarske godine, iz čega se računa status za svaku sledeću godinu. Privilegije su u direktnoj vezi sa statusom koji imate. Što ste viši status u programu dobijate mogućnost da još brže sakupljate nagradne milje.
Postoji i peti nivo, koji se naziva Platinum for Life (tj. doživotni Platinum), koji možete dostići ako 10 uzastopnih godina budete član sa Platinum statusom. Kada jednom dostignete Platinum for Life, nije vam više potrebna ponovna kvalifikacija. 

Na Flying blue sajtu možete videti na kojim kompanijama možete zarađivati milje, odnosno trošiti ih, kao i šta donosi svaki od statusa u ovom programu.

 

Info! Ako vam je potrebna asistencija prilikom učlanjenju u Flying Blue kontaktirajte Fly Experts agente