loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Turkish Airlines - Predati prtljag

Predati prtljag

Pravila za predati prtljag:

Turkish Airlines u većini slučajeva primenjuje težinski koncept prtljaga koji podrazumeva neograničen broj komada prtljaga, pod uslovom da zajedno ne prelaze određenu težinu, koja je različita u odnosu na klasu putovanja. Na TK letovima nije dozvoljeno da imate pojedinačni komad prtljaga koji je teži od 32 kg.

Domaći letovi (u okviru Turske):

klasa putovanja dozvoljena težina prtljaga
Business* 30 kg
Economy 20 kg
promotivne tarife 15 kg

* dozvoljen prtljag na tarifama biznis klase sa oznakama XHQ(hopa) je 40 kg. 

Dozvoljeni prtljag na domaćim letovima koje za Turkish izvodi AnadoluJet je 15 kg za odrasle putnike i 10 kg za bebe.

Međunarodni letovi:

težinski koncept**:

klasa putovanja dozvoljena težina prtljaga
Business 30 kg
Economy 20 kg

**navedena dozvoljena težina prtljaga za međunarodne letove se odnosi na najniži minimum kilograma - 30kg za biznis klasu i 20kg za ekonomsku klasu. Dozvoljena težina prtljaga može varirati u odnosu na polaznu tačku i destinaciju. Tako npr. za mnoge destinacije Turkish dozvoljava 30kg u ekonomskoj klasi, a za pojedine destinacije čak 40kg u ekonomskoj klasi. Za međunarodne letove na kojima važi težinski koncept, ne postoji ograničenje u broju torbi koje putnik može poneti, već samo u ukupnoj težini svih torbi. Za više informacija o količini prtljaga na konkretnim destinacijama možete kontaktirati Fly Experts agente.


komadni koncept:

 
klasa maksimalna težina za svaku torbu maksimalni broj torbi maksimalne dimenzije svake torbe (visina + širina + dubina)
Business  32 kg 2 158 cm
Economy  23 kg
za bebe 1 + 1 skopljiva kolica za bebe  115 cm

Komadi koncept za dozvoljeni prtljag je primenljiv za letove ka/iz Angole, Argentine, Benina , Burkina Faso, Kameruna, Kanade, Kolombije, Kube, Demokratske Republike Kongo, Gabona, Gane, Gvineje, Obale Slonovače, Japana, Madagaskara, Malia, Mauritanije, Mauritciusa, Nigerije, Paname, Senegala,  Sejšela, Sijera Leonea, Južne Amerike, Sudana, SAD-a i Venezuele.

Važne napomene:

  • Dozvoljeni besplatni prtljag može da se razlikuje u odnosu na klasu putovanja i rutu.
  • Na letovima iz Brazila ili Argentine ka Turskoj ili dalje, dozvoljeno je 2 komada prtljaga. Ovi komadi prtljaga mogu da teže do 32 kg svaki, kako za putnike biznis klase, tako i za putnike ekonomske.
  • Za bebe je dozvoljeno poneti do 10 kg prtljaga na svim letovima i do 23 kg prtljaga na letovima gde se primenjuje komadni koncept. Dodatno, možete poneti 1 kolica za bebe koja nisu duža od 115 cm. Za decu važe ista pravila za prtljag kao za odrasle osobe.
  • Putnici, članovi Miles & Smiles programa, sa određenim statusima imaju pravo na dodatni prtljag. Za više informacija možete kontaktirati Fly Experts agente.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Šangaj

Povratna karta
OD 459€

detaljnije