loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Turkish Airlines - Predati prtljag

Predati prtljag

Pravila za predati prtljag:

Turkish Airlines u većini slučajeva primenjuje težinski koncept prtljaga koji podrazumeva neograničen broj komada prtljaga, pod uslovom da zajedno ne prelaze određenu težinu, koja je različita u odnosu na klasu putovanja. Na TK letovima nije dozvoljeno da imate pojedinačni komad prtljaga koji je teži od 32 kg.

Domaći letovi (u okviru Turske):

klasa putovanja dozvoljena težina prtljaga
Business* 30 kg
Economy 20 kg
promotivne tarife 15 kg

* dozvoljen prtljag na tarifama biznis klase sa oznakama XHQ(hopa) je 40 kg. 

Dozvoljeni prtljag na domaćim letovima koje za Turkish izvodi AnadoluJet je 15 kg za odrasle putnike i 10 kg za bebe.

Međunarodni letovi:

težinski koncept**:

klasa putovanja dozvoljena težina prtljaga
Business 30 kg
Economy 20 kg

**navedena dozvoljena težina prtljaga za međunarodne letove se odnosi na najniži minimum kilograma - 30kg za biznis klasu i 20kg za ekonomsku klasu. Dozvoljena težina prtljaga može varirati u odnosu na polaznu tačku i destinaciju. Tako npr. za mnoge destinacije Turkish dozvoljava 30kg u ekonomskoj klasi, a za pojedine destinacije čak 40kg u ekonomskoj klasi. Za međunarodne letove na kojima važi težinski koncept, ne postoji ograničenje u broju torbi koje putnik može poneti, već samo u ukupnoj težini svih torbi. Za više informacija o količini prtljaga na konkretnim destinacijama možete kontaktirati Fly Experts agente.


komadni koncept:

 
klasa maksimalna težina za svaku torbu maksimalni broj torbi maksimalne dimenzije svake torbe (visina + širina + dubina)
Business  32 kg 2 158 cm
Economy  23 kg
za bebe 1 + 1 skopljiva kolica za bebe  115 cm

Komadi koncept za dozvoljeni prtljag je primenljiv za letove ka/iz Angole, Argentine, Benina , Burkina Faso, Kameruna, Kanade, Kolombije, Kube, Demokratske Republike Kongo, Gabona, Gane, Gvineje, Obale Slonovače, Japana, Madagaskara, Malia, Mauritanije, Mauritciusa, Nigerije, Paname, Senegala,  Sejšela, Sijera Leonea, Južne Amerike, Sudana, SAD-a i Venezuele.

Važne napomene:

  • Dozvoljeni besplatni prtljag može da se razlikuje u odnosu na klasu putovanja i rutu.
  • Na letovima iz Brazila ili Argentine ka Turskoj ili dalje, dozvoljeno je 2 komada prtljaga. Ovi komadi prtljaga mogu da teže do 32 kg svaki, kako za putnike biznis klase, tako i za putnike ekonomske.
  • Za bebe je dozvoljeno poneti do 10 kg prtljaga na svim letovima i do 23 kg prtljaga na letovima gde se primenjuje komadni koncept. Dodatno, možete poneti 1 kolica za bebe koja nisu duža od 115 cm. Za decu važe ista pravila za prtljag kao za odrasle osobe.
  • Putnici, članovi Miles & Smiles programa, sa određenim statusima imaju pravo na dodatni prtljag. Za više informacija možete kontaktirati Fly Experts agente.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda