loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Turkish Airlines - Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca

Pravila za prevoz životinja:

* na letovima Turkish Airlines-a se ne dozvoljava prevoz trudnih životinja, kao ni prevoz pasa i mačaka ispod 8 nedelja starosti; od 8 do 12 nedelja starosti je potrebna potvrda od veterinara
* na letove se ne primaju uznemirene i bolesne životinje
* na istom letu se ne mogu prevoziti psi i mačke ili mačke i ptice. Psi i ptice mogu biti prevoženi u različitim kabinama što dalje moguće jedna od druge

ljubimci koji se mogu prevoziti u kabini:

Ljubimci kao što su mačke, psi ili ptice (papagaji, kanarinci) se mogu prevoziti u kabini sve dok nema putnika na tom letu koji je prijavio alergiju na životinje.
Dimenzije transportera - dubina, širina i visina ne sme da prelazi 23x30x40cm, a zajedno sa životinjom ne sme biti teži od 8 kg. Mogućnost prevoza životinja u kabini dodatno zavisi od tipa aviona.

 
 
ljubimci koji se prevoze u prtljažnom prostoru:

Ako težina i/ili dimenzije transportera sa vašim ljubimcem prelaze dozvoljene propise za kabinu, on se može prevoziti u transporteru. Oni se prevoze u specijalnim transporterima ili kavezima koji moraju biti dovoljno prostrani, ventilirani i vodootporni. Na njima je neophodno zalepiti podatke o ljubimcu i vlasniku.
Pilot ima pravo da ne dozvoli prevoz ljubimca u prtljažniku ako proceni da su uslovi za prevoz neodgocarajući (dovod vazduha, temperatura u prtljažniku i sl).


životinje koje dele kaveze ili transportere

Samo životinje iste vrste koje su navikle jedna na drugu mogu da putuju u istom kavezu ili transporteru. Moguće je nositi dve ptice, dve mačke ili dva psa.
Da bi se prevozio u kabini, kavez ili transporter ne sme da prelazi 23x30x40cm, a zajedno sa obe životinje ne sme biti teži od 8 kg.
Za prevoz u prtljažniku kavez ili transporter sa dve životinje ne sme da prelazi 15 kg.

psi za pratnju

Putnici koji putuju sa psima za pratnju (psi vodiči) bilo iz fizičkih ili psiholoških razloga moraju da prilože medicinski izveštaj koji to nalaže. Ako se ispune ti uslovi, prevoz psa vodiča je besplatan. Pas mora ostati na povocu i pored putnikovih nogu tokom celokupnog trajanja leta. Ova usluga se mora zatražiti bar 48 sati pre leta. Pojedine vrste životinja (pored pasa) mogu biti prihvaćene kao pratnja na letovima ka/iz SAD.


Životinje koje nije dozvoljeno prevoziti

Usled međunarodnih regulativa pojedine vrste pasa nije dozvoljeno prevoziti na TK letovima:
Pit bul terijer, Američki pit bul terijer, bul terijer, Američki Staford terijer, Japanska Tosa, Dogo Argentino, Brazilski mastif, Rotvajer, Stafordski bul terijer, Španski mastif, Bordoški mastif, Rimski borbeni pas, mastif, Tibetanski mastif, Doberman, Američki buldog, Kavkaski pastirski pas, Napolitanski mastif i ostale slične, opasne vrste pasa.

Papagaji se ne mogu nositi u kabini, ali se mogu prevozi u prtljažnom prostoru.
 
Vrste mačaka sa respiratornim problemima kao što su Iranske, Himalajske ili Burmanske mačke se primarno prevoze u kabini (ako težina to dozvoljava).

Vrste pasa sa respiratornim problemima kao što su Pekinezeri, Pugovi, Šar-Pei, Ši Cu, Japanski španijeli, Čau Čau, Engeski koker španijeli, buldozi, Bostonski terijeri, bokseri, Briselski grifoni i Briselski mastifi se primarno prevoze u kabini (ako težina to dozvoljava)

Turkish airlines ne odgovara za zdravlje vaših životinja tokom leta.

Za naplate za prevoz životinja i sve dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Fly Experts agente.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda