loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Delta Air Lines - Deca u avionu

Deca u avionu

restrikcije u putovanju sa bebama:

Bebe i mlađa deca moraju biti u pratnji odrasle osobe (najmanje 18 godina) koja im je roditelj ili pravni staratelj. Odrasla osoba i beba/dete moraju putovati u istoj kabini. Ako beba putuje u zasebnom sedištu, preporučuje se korišćenje sigurnosnog sedišta. Za bebe mlađe od 7 dana, neophodno je imati potvrdu lekara koja potvrđuje da novorođenče sme leteti.
Bebe ispod 2 godine starosti, koje putuju u krilu odrasle osobe, ne plaćaju kartu na putovanjima unutar SAD (elektronska karta za njih se ne izdaje). Na međunarodnim letovima za bebu koja putuje u krilu odrasle osobe obično plaćate 10% od pune tarife, kao i primenljive takse (koje nekad mogu biti značajan deo ukupne cene karte).
Delta odobrava dojenje dece u svojim avionima i objektima.
Na pojedinim međunarodnim letovima je moguće zatražiti (prilikom rezervacije) kolevku za bebe (SkyCot). Raspoloživost ovih kolevki na letu nije garantovana. Kolevke mogu koristiti bebe do 9 kg težine i do 66 dužine. Bebe moraju biti u rukama odrasle osobe tokom poletanja i sletanja.

restrikcije u putovanju sa decom:

Posebno mesto/sedište je neophodno za svu decu preko 2 godine. Ako vaša beba putni 2 godine tokom putovanja, trebate kupiti kartu/tarifu/mesto za dete, za ceo tok putovanja. Delta nema popuste za decu i bebe (koje zauzimaju sedište) na putovanjima unutar SAD.

Nepraćena deca

Kada dete putuje samo (bez odrasle osobe od 18 ili više godina), trebate imati u vidu da je usluga za nepraćenu decu neophodna za uzrast između 5-14 godina. Ako dete ima između 15-17 godina ova usluga je opcionalna.
Karte za nepraćenu decu se izdaju na tarifama za odraslu osobu. U slučaju leta sa presedanjem, konekcije su dozvoljene samo sa Delta, Delta Connection, Air France i KLM letovima. Nepraćeno dete ne može putovati na kasnim konektivnim letovima, kao ni na letovima od 21h do 5h.
Pratnja za decu se plaća $150 USD/CAD/EUR po pravcu putovanja. Ova naplata je primenljiva kako za domaće tako i međunarodne letove (direktne ili konektivne). Naplata je obavezna za nepraćenu decu od 5-14 godina kao i za decu od 15-17 godina koju roditelji prijave kao nepraćenu. Ako do četvoro dece putuju zajedno nadoknada će biti naplaćena samo jednom.

starost deteta

putovanje je dozvoljeno / putovanje nije dozvoljeno

4 godine starosti ili mlađa

dete ne može putovati samo*
(mora biti u pratnji odrasle osobe od 18 ili više godina)

5-7 godina

dete može da putuje samo* na direktnim letovima

8-14 godina

dete može putovati samo* na direktnim i letovima sa presedanjem

15-17  godina 

dete može da putovati samo na direktnim i letovima sa presedanjem -  bilo sa uslugom pratnje avio kompanije ili bez nje

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda