loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Delta Air Lines - Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca

Delta ne prihvata ljubimce kao predati prtljag na redovnim putničkim letovima, ali dozvoljava prevoz manjih životinja u kabini, zajedno sa putnikom. Delta veće životinje prevozi isključivo kao kargo pošiljke.

Za putovanje životinje je uglavnom neophodan zdravstveni sertifikat izdat od strane veretinara maksimalno 10 dana pre putovanja. Upotreba sredstava za smirenje nije dozvoljena, osim u slučaju dozvole od strane veterinara. U tom slučaju morate imati tu potvrdu kod sebe i ona takođe mora biti prikačena za transporter.

ljubimci u kabini

Kako bi poneli vašeg ljubimca u kabinu on mora biti smešten u mek ili tvrd transporter koji ima vodonepropusno dno i ventilaciju bar na 2 strane. U zavisnosi od konkretnog leta, odnosno tipa aviona koji ga obavlja, raspoložive dimenzije ispod sedišta su različite i prema tome i maksimalne dimenzije transportera. Dimenzije transportera za vašeg ljubimca trebaju biti unete prilikom pravljenja rezervacije, nakon čega će Delta odobriti ili odbiti prevoz za životinju. Životinja mora ostati u transporteru tokom celog trajanja putovanja. 
Životinja mora imati više od:
- 10 nedelja da bi putovala u okviru SAD
- 15 nedelja da bi putovala od/ka Evropskoj Uniji
- 16 nedelja da bi putovala između SAD i drugih zemalja
Dozvoljen je prevoz jedne životinje po transporteru sa sledećim izuzecima koji su primenljivi samo na putovanja unutar SAD:
- jedna ženska mačka/pas sa svojim leglom, koje je minimim 10 meseci a maksimum 10 meseci staro. 
- nema ograničenja na broj životinja u leglu.

U kabini se prevoze psi, mačke, ptice (samo u okviru SAD) i sl, dok se reptili, vodozemci i ribe isključivo prihvataja za kargo prevoz. Delta ne prihvata da prevozi životinje kratkog/prćastog nosa u prtljažniku (kargo).
Prevoz životinja nije dozvoljen na pojedinim letovima u First, Business i Delta One klasi.
Na pojedinim rutama životinje ne smeju putovati u kabini već samo kao kargo: Južna Afrika, Ujedinjeno Kraljevstvo, Hong Kong, Havaji, Australija, Barbados, Dakar, Dubai, Island, Jamajka, Novi Zeland, Republika Irska, Ujedinjeni Arapski Emirati.

nadoknade:

  • SAD/Kanada: $125 USD/CAD
  • Devičanska Ostrva: $200 USD/CAD
  • Porto Riko: $125 USD/CAD
  • van SAD: $200 USD/CAD/EUR
  • Brazil: $75 USD

Iznos u CAD će biti naplaćen za putovanja iz Kanade, a iznos u EUR za putovanje iz Evrope. 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda