loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

British Airways - Ručni prtljag

Ručni prtljag

Pravila za ručni prtljag:

Dole navedena pravila za ručni prtljag važe za avio kompaniju British Airways kao i njene ćerke kompanije OpenSkies i BA CityFlyer. Ista pravila važe na tarifama koje uključuju ručni i predati prtljag kao i na Basic tarifama koje uključuju samo ručni prtljag.

svi letovi sa izuzetkom ruta od/do Brazila:

odrasle osobe i deca

1 veći ručni prtljag (maks. 23kg i do 56 x 45 x 25cm)

plus

1 ručna torba/laptop torba (maks. 23kg i do 40 x 30 x 15cm) 

bebe
(ispod 2 godine)

1 veći ručni prtljag za predmete neophodne tokom leta
(maks. 23kg i do 56 x 45 x 25cm)


letovi od/do Brazila

odrasle osobe i deca

1 veći ručni prtljag (maks. 23kg i do 56 x 45 x 25cm)

plus

1 ručna torba/laptop torba (maks. 23kg i do 45 x 36 x 20cm)

bebe
(ispod 2 godine)
1 veći ručni prtljag za predmete neophodne tokom leta
(maks. 23kg i do 56 x 45 x 25cm)

Veća kabinska torba se smešta u pregradu iznad glave, a ako ne bude bilo mesta u kabini ona će se prevoziti kao predati prtljag bez doplate (iz tog razloga vredne i neophodne stvari ne bi smele da budu u ovom većem kabinskom prtljagu).
Manja ručna torba se na šaleru za prijavu na let obeleževa žutom etiketom i smešta se ispod sedišta ispred putnika. Ako sedite na sedištima koje nemaju sedište ispred, ova manja torba takođe ide u pregradu iznad glave.

napomena:

  • vaš ručni prtljag mora biti u stanju da stane u kalup za merenje prtljaga na šaleru za prijavu na let
  • ograničenje težina važi za svaku pojedinačnu torbu pa tako nije moguće da podelite ukupnu dozvoljenu težinu u više torbi
  • morate biti u mogućnosti da samostalno podignete vaše ručne tobre i smestite ih u pregradu iznad glave
  • vaša manja ručnja torba (ranac, torba za laptop) garantovano se prevozi sa vama u kabini
  • na letovima koji su popunjeni od vas može biti zatraženo da predate veću ručni torbu kako bi se prevozila u prtljažniku (u tom slučaju sve vredne i lomljive stvari nosite sa sobom u manjoj torbi)
  • svaka kupovina iz bescarinskih prodavnica se računa kao ručni prtljag, pa ako imate više komada nego što je dozvoljeno, dodatne torbe će putovati kao predati prtljag, a ako prelazite dozvoljenu količinu predatog prtljaga to vam može biti naplaćeno. To isto važi za svaki drugi komad viška, ili prelazak težinskog limita u odnosu na ono što je dozvoljeno.

Osoblje zaduženo za bezbednost vam može tražiti da otvorite ambalažu svih predmeta koje nosite, pa ako nosite poklone preporučljivo je da ih ne zamotavate pre leta.
Osoblje zaduženo za bezbednost vam može tražiti da uključite sve elektronske uređaje kako bi demonstrirali funkcionalnost, pa osigurajte da imaju dovoljno baterije za tu svrhu.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda