loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

British Airways - Klase

Klase

British Airways svojim putnicima nudi izbor između 4 klase putovanja:

  • Economy / Ekonomska - ekonomska klasa se deli na:
    Euro Traveller: ekonomska klasa prevoza u okviru UK i Evrope putnicima pruža udobna kožna sedišta, magazine i novine i LED osvetljenje koje možete podešavati. U toku leta kreditnom karticom kupiti možete snekove i pića koje proizvodi kompanija M&S. Euro Traveller ekonomska klasa ima više nivoa tarifa a one se dele na Basic, Plus i Plus Flex (Basic tarifa ne uključuje predati prtljag) Porodice sa decom ili bebama imaju pravo na prioritetno ukrcavanje na BA letovima. Na letovima dužim od dva sata deca dobijaju Skyflyer paketić u kome se nalaze razni predmeti za razonodu. Porodice sa bebama i decom takođe imaju pravo na besplatan prevoz kolica i sigurnosnih sedišta.
    - World Traveller - ekonomska klasa prevoza van okvira Evrope putnicima pruža ukusne obroke i uslugu bara koji su uključeni u cenu tarife (dečiji obroci se prvo služe); sisteme za zabavu sa slušalicama (filmovi, muzika, audio knjige, video igre); dečiji Skyflyer paketići sa predmetima za razonodu; udobno sedište sa jastukom, ćebetom, priključkom za elektricitet, plus čarape za vreme leta, maska za oči, četkica za zube i pasta za zube (na zahtev). World Traveller ekonomska klasa na pojedinim rutama ima dva nivoa tarifa: Basic i Standard. Basic nivo ne uključuje predati prtljag već samo ručni, a standard tarifa je all-inclusive.
    Porodice sa decom ili bebama imaju pravo na prioritetno ukrcavanje na BA letovima.

  • Premium Economy ili  World Traveller Plus / Premijum ekonomska - ova klasa prevoza je dostupna na pojednim, uglavnom dugolinijskim rutama. World Traveller Plus pruža više komfora koji se ogleda u: širim sedištima, koja se dodatno mogu spustiti i imaju više prostora za noge, odvojena kabina sa pažljivijom uslugom, ukusni obroci i usluge bara koji su uključeni u cenu tarife, sistemi za zabavu sa slušalicama, više dozvoljenog prtljaga, prioritetno ukrcavanje. Dostupni su i pogodnosti koje će vam putovanje učiniti prijatnijim: jastuk, ćebe, priključak za elektricitet, plus čarape za vreme leta, maska za oči, četkica za zube i pasta za zube (na zahtev).
     
  •  Business / Biznis - biznis (poslovna) klasa se deli na:
    - Club Europe: predstavlja biznis klasu prevoza u okviru UK i Evrope, a od pogodnosti donosi sledeće: više prostora za opuštanje ili obavljanje posla, mesta u prednjem delu aviona gde je središnje sedište slobodno zarad više prostora, 76.2 cm prostora za noge, magazine, novine, LED osvetljenje, usluga kabinskog osoblja koje brine o svakom putniku, pristup aerodromskim salonima, prioritetno ukrcavanje, uključena raznovrsna hrana i piće, odvojeni šalteri za prijavu za let, više prtljaga od putnika evropske ekonomske klase, zarađivanje dodatnih Avios i Tier poena.
    - Club World: predstavlja biznis klasu prevoza van okvira Evrope, a od pogodnosti donosi sledeće: prostrana, udobna sedišta koja se mogu razvući u krevet od 183 cm, posteljina koju potpisuje kompanija The White Company, bogati aksesoari sa korisnim predmetima, sistemi za zabavu sa ekranima od 10.4" i slušalicama, širok izbor vrhunske hrana i pića, pristup aerodromskim salonima i luksuznim spa tretmanima (na pojedinim aerodromima), odvojeni šalteri za prijavu na let, brza traka za sigurnosnu kontrolu (na pojedinim aerodromima), prioritetno ukrcavanje, više prtljaga od putnika svetske ekonomske klase.
    - Club World London City: predstavlja ekskluzivnu biznis klasu koja postoji na ruti između Londona i Njujorka i namenjena je poslovnim ljudima koji traže privatnost i uslugu nalik privatnom avionu. Ova klasa/kabina ima 32 prostrana sedišta koja se razvlače u krevete (183 cm), luksuzna posteljina koju potpisuje kompanija The White Company, bogati aksesoari sa korisnim predmetima, GPRS i Wi-Fi signal tokom leta, iPad na korišćenje za svakog putnika, predodobrenje za američke imigracione procedure na letovima ka Njujorku, poseban tim za podršku koji je posvećen potrebama putnika, vrhunska hrana i piće, pristup aerodromskim salonima i spa tretmanima, odvojeni šalteri za prijavu na let, brza traka za sigurnosnu kontrolu (na pojedinim aerodromima), prioritetno ukrcavanje, više prtljaga od prtljaga svetske ekonomske klase.

  • First / Prva - prva klasa putovanja koja putnicima pruža izuzetan komfor i besprekornu uslugu u elegantnom okruženju. U prvoj klasi imate svoje privatni, prostrani apartman, fotelju koja se razvlači u krevet od 198 cm sa dušekom i jorganom, pamučnu pidžamu, luksuzni aksesoari sa korisnim predmetima koji potpisuje Liberty London, vrhunski pripremljene obroke i širok izbor pića, ekskluzivna i pažljiva usluga kabinskog osoblja, sistem za zabavu sa 15" ekranom i slušalicama, pistup luksuznim salonima i spa tretmanima, odvojeni šalteri za prijavu na let, brza traka za sigurnosnu kontrolu, prioritetno ukrcavanje, više prtljaga od ostalih klasa, poseban helpdesk koji rešava probleme i odgovara na pitanja.
 

British nudi uslugu preuzimanja prtljaga sa željene adrese pod nazivom AirPortr - važi za šire područije Londona i za međunarodne letove koji poleću sa aerodroma Hitrou (LHR) ili Getvik (LGW) - prtljag se po preuzimanju automatski čekira za željeni let i onda ga možete preuzeti na krajnjoj destinaciji. Ova pogodnost će vaš koštati od 30 GBP pa naviše.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda