Vaš vodič kroz avio svet

Avio karta Beograd (Belgrade) - Okland (Auckland)

Jeftina avio karta Beograd Okland. Avio karta za Okland (AKL) avio kompanije Emirates (EK), aerodrom Auckland International Airport (AKL) . Za još jeftinih avio karata za Okland drugih avio kompanija kliknite OVDE.
Za kompletnu ponudu avio karata ka državi: Novi Zeland kliknite OVDE

Gotovina

Uplata gotovinom može se izvršiti u našoj poslovnici na adresi: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd


Uplata na račun

Komercijalna banka: 205-253265-94

Podaci za popunjavanje uplatnice:
primalac: FLY EXPERTS DOO BEOGRAD SURČIN
adresa: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd
svrha uplate: avio karte za [destinacija]
Poziv na broj za pravna lica je broj predračuna/računa. Poziv na broj za fizička lica nije potreban.

Kontaktirajte Eksperte

Upit za avio kartu Beograd - Okland
Kontakt telefoni :
+381 (0) 60 3 600 200 +381 (0) 60 68 999 86

Pravila za ručni prtljag:

Načelno, količina ručnog prtljaga kojeg na avio kompaniji Emirates možete uneti u avion zavisi od vaše klase putovanja.

 • putnici prve i biznis klase mogu sa sobom u kabinu poneti dva komada ručnog prtljaga: 
  - akt tašnu maskimalnih dimenzija 45x35x20cm + ručni kofer ili platnenu torbu maksimalnih dimenzija 55x38x20cm (platnena torba ne sme imati više od 20cm kada je savijena); težina svakog komada ručnog prtljaga ne sme prelaziti 7 kg.
 • putnici ekonomske klase mogu sa sobom u kabinu poneti jedan komad prtljaga koji ne sme prelaziti maks. dimenzije od 55x38x20cm i ne sme težiti više od 7 kg.
  napomena: putnici koje sa Emirates-om poleću iz Indije mogu sa sobom poneti jedan komad prtljaga čiji zbir dimenzija (dužina+širina+visina) ne prelazi 115 cm; putnici koji poleću iz Brazila mogu poneti ručni prtljag do 10 kg težine.

Umerena količina robe iz bescarinskih prodavnica sa aerodroma je takođe dozvoljena za prevoz u kabini.

Putnici koji putuju sa bebama mogu sa sobom u kabinu poneti nosiljku ili potpuno sklopljiva kolica. U slučaju da u kabini nema mesta oni će biti prevoženi u prtljažniku i neće biti dodatno naplaćivani.

Tečne materije možete nositi samo u posudama do 100ml koje moraju biti smeštene u jednu litarsku plastičnu kesu, koja se može zatvoriti. Izuzetak su lekovi i hrana za bebe, za koje morate imati validnu potvrdu, tj. opravdanje.

Svi komadi ručnog prtljaga moraju biti u mogućnost da se smeste u pregradu iznad glave ili ispod sedišta ispred. Ručni prtljag ne sme stajati između nogu putnika, niti u prolazu aviona, ili ispred izlaza za slučaj opasnosti.

Pravila za predati prtljag:

Emirates nudi neke od najdarežljivijih propisa u svetu civilnije avijacije kada je količina predatog prtljaga u pitanju. U zavisnosti od rute putovanja količina prtljaga se određuje preko dva sistema - težinski koncept i komadni koncept.

Težinski koncept

U ovom sistemu količina predatog prtljaga se određuje prema broju kilograma koji ponesete bez obzira na broj komada (sve dok svaki pojedinačni komad ne prelazi 32kg). Težinski koncept se primenjuje na sve rute sa izuzetkom putovanja ka/iz Severne i Južne Amerike. Ako putujete ekonomskom tarifom dozvoljena količina kg zavisi od tipa kupljene tarife.

tarifne porodice ekonomske klase

Special  Saver Flex Flex Plus
15  25  30  35 

biznis klasa
sve tarife - 40 kg

prva klasa
sve tarife - 50 kg

Svaki komad prtljag ne sme da prelazi zbir dimenzija (dužina+širina+visina) od 300cm, a komadi veći od toga će morati da se prevoze kargo letovina. 


Komadni koncept (Kanada, Severna i Južna Amerika i letovi iz Afrike)

Ako je vaše putovanje ka/iz destinacija u Severnoj i Južnoj Americi, ili letite iz Afrike, biće primenjen komadni koncept za određivanje predatog prtljaga. To praktično znači da možete poneti komade prtljaga čiji zbir dimenzija (dužina+širina+visina) ne prelazi 150cm. Uz doplatu možete poneti i komade prtljaga koji prelaze 150 cm, ali nisu preko 300cm. Ako nosite dva komada prtljaga kombinovani zbir njihovih dimenzija ne sme prelaziti 300cm.

Za sva putovanja gde važi komadni koncept osim između Amerike i Evrope, i za putovanja koja uključuju Afriku*:

Special  Saver Flex Flex Plus
1 x 23kg 2 x 23kg 2 x 23kg 2 x 23kg


U Prvoj i biznis klasi je moguće poneti dva prtljaga do 32 kg svaki.

Za putovanja između Evrope i Amerike:

Special  Saver Flex Flex Plus
1 x 23kg 1 x 23kg 2 x 23kg 2 x 23kg

Putovanja iz Australije, Novog Zelanda ili Azije

Težinski koncept se primenjuje ako vaše putovanje iz Australije, Novog Zelanda, Azije ka Severnoj ili Južnoj Americi uključuje stopover (zaustavljanje duže od 24h) u Dubaiu, ili sektor putovanja u Evropi ili Africi. 

Putovanja koja uključuju destinaciju u Africi

putnik prva klasa biznis klasa ekonomska klasa
odrasla osoba/dete 2 komada do 32kg svaki 2 komada do 32kg svaki 2 komada do 23kg svaki
bebe 1 komad do 23kg 1 komad do 23kg 1 komad do 23kg

 

Na Međunarodnom aerodromu Dubai porodice se decom se mogu prijaviti za let na odvojenim check-in šalterima, a takođe za njih je rezervisano prioritetno ukrcavanje. Na aerodromu u Dubaiu se možete prijaviti za let do 24h ranije i tom prilikom predati vaš prtljag. Raspoloživa su i kolica za decu koju možete koristiti dok ste na aerodromu. U aerodromskim salonima postoje posebne sobe gde majke mogu hraniti ili presvući svoje bebe, dok deca mogu igrati video igre.

Ako putujete sa bebama (0-2 godine) na letove Emirata možete poneti predati prtljag do 10 kg ako je primenljiv težinski koncept ili do 23 kg ako je primenljiv težinski koncept. Pored ličnog prtljaga, putnici sa bebama mogu poneti još jedan ručni prtljag sa neophodnim stvarima za bebu, kao i sklopljiva kolica ili nosiljku ili sigurnosno sedište (ako nema mesta u kabini ovi predmeti se prevoze sa predatim prtljagom bez doplate).

Za vaš let možete naručiti dečiji obrok ili obrok za bebe, ili ako se odlučite da ponesete svoj, kabinsko osoblje Emirates-a ga može podgrejati.
Sistemi za zabavu (pod imenom "ice") u avionima Emirates-a sadrže velilki izbor dečijih kanala uz koje mogu uživati tokom trajanja leta. Takođe na tom sistemu mogu igrati više od 100 igrara ili se fotografisati kamerom sa koje kasnije možete preuzeti ove fotografije za uspomenu. 
Ako putujete sa bebama u avionskim toaletima imate na raspolaganju stolove za presvačenje, uz koje možete dobiti i maramice, pelene i sl. Moguća je i ranija rezervacija kolevke za bebe.

Nepraćena deca

Emirates pruža uslugu pratnje za:

 • decu između 5 i 15 godina koja putuju sama
 • decu ispod 8 godina koja putuju u različitoj kabini (klasi) od odrasle osobe.
 • deci iznad 8 godina koja putuju zajedno sa detetom ispod 8 godina u različitoj kabini od odrasle osobe

Nepraćena deca dobijaju pratnju aerodromskog osoblja koje će ih odvesti do aviona kada dođe vreme za ukrcanje. Na aerodromu u Dubaiu postoji poseban salon blizu check-in šaltera gde deca čekaju na svoj let i gde se mogu igrati, pojesti i popiti nešto. Ovaj salon će takođe upotrebljavati nepraćena deca koja lete sa Emirates-om i imaju konekciju u Dubaiu.
Usluga za nepraćenu decu se plaća kupovinom tarife za odraslu osobu. Usluga pratnje je neophodna za decu ispod 12 godina koja putuju sama, a sa 12 godina ili preko je opcionalna.

 

Doplate za višak predatog prtljaga:

Cena za dodatnu količinu prtljaga koju možete kupiti zavisi od rute na kojoj se putuje.

Ranija kupovina
Ranija kupovina viška prtljaga za letove iz našeg regiona podrazumeva različite doplate u zavisnosti od destinacije:

 • 5 kg ili manje: 120, 160, 200 USD
 • 10 kg ili manje: 240, 320, 400 USD
 • 15 kg ili manje: 360, 480, 600 USD
 • 20 kg ili manje: 480, 640, 800 USD
 • 25 kg ili manje: 600, 800, 1000 USD

Pozovite Fly Experts agente za tačnu cenu za konkretnu rutu.

(ranija kupovina dodatnog prtljaga online ili preko agenta donosi popust od 20%)


Naplata viška prtljaga na aerodromu

Naplata viška prtljaga na aerodromu se vrši prema kilogramu viška i podrazumeva različitu doplatu u zavisnosti od destinacije: 30, 40 ili 50 USD.
Pozovite Fly Experts agente za tačnu cenu za konkretnu rutu.

 
 
 

Emirates je avio kompanija koja ima sedište u Dubaiu, Ujedinjeni Arapski Emirati. Avio kompanija je deo Emirates Grupe koja je kompletnom vlasništvu vlade Dubaia, tj. njene korporacije za investiranje. Emirates je najveća avio kompanija na Bliskom Istoku koja sa Međunarodnog Aerodroma Dubai izvodi preko 3600 nedeljno. Letovi se saobraćaju prema više od 140 destinacija u 81 zemlji na 6 kontinenata. Avio prevoznik iz Dubaia ima i kargo letove koje obavlja Emirates SkyCargo.

Emirates je osnovan 1985. godine i to kao posledica ukidanja linija Gulf Air-a koji je do tada opsluživao Dubai. Kraljevska porodica Dubaia je tada od Pakistan International Airlines-a iznajmila dva aviona sa posadom, i tako pokrenula Emirates koji će kasnije postati jedna od najvećih avio kompanija sveta. Emitates je danas četvrta avio kompanija na svetu po preletenim kilometrima u putničkom avio saobraćaju. Takođe je i četvrta na svetu po broju prevezenih putnika.
Emirates ne leti za Srbiju, ali budući da ima code-share saradnju sa Fly Dubai-em, iz našeg glavnog grada je moguće leteti EK avio kartom ka brojnim destinacijama.