loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Fly Dubai

O avio kompaniji

Dubai Aviation Corporation, koji posluje kao flydubai, je niskobužetna (low-cost) avio kompanija iz Dubaia. Avio prevoznik se nalazi u vlasništvu vlade ovog Emirata. Sedište avio kompanije i glavna vazdušna luka (hub) se takođe nalaze u Dubaiu na Terminalu 2 međunarodnog aerodroma. Flydubai iz Dubaia leti ka više od 100 destinacija (više od 40 zemalja) na Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Evropi. 
Kompanija flydubai je osnovana 2008, a sa letovima započinje 2009. Značajnu ulogu u formiranju flydubai-a je imala Emirates Grupa koja je takođe u vlasništvu vlade Dubai. Iako flydubai zvanično i formalno nije ćerka kompanije Emirates Airlines-a, očigledne su jake veze između ove dve kompanije koje imaju istog vlasnika.
Flydubai leti sa jednom od najmlađih, najmodernijih i najefikasnijih flota na svetu. U pitanju su Boeing avioni 737-800, kao i naruđbine B 737-MAX 8,  B 737-MAX 9 i  B 737-MAX 10 aviona.
Flydubai zapošljava 3.000 radnika, a među njima ima čak 111 različitih nacionalnosti.

Zanimljivosti

  • flydubai posluje po low-cost modelu ali ima pojedine karakteristite koje uglavnom vezujemo za tradicionalne avio kompanije, kao što je npr. postojanje biznis klase, sistemi za zabavu na letu, mogućnost za pravljenje konektivnih letova, code-share saradnja, karte sa elektronskom brojevima, itd. Flydubai karte se prodaju preko vebsajta avio kompanije ali i preko globalnih distributivnih sistema.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Gan (Maldivi)

Povratna karta
OD 717€

detaljnije

Beograd Dubai

Povratna karta
OD 350€

detaljnije

Beograd Salala (Oman)

Povratna karta
OD 557€

detaljnije

Beograd Kolombo

Povratna karta
OD 590€

detaljnije

Beograd Zanzibar

Povratna karta
OD 696€

detaljnije