Vaš vodič kroz avio svet

Avio karta Pariz (Paris) - Budimpešta (Budapest)

Jeftina avio karta Pariz Budimpešta. Avio karta za Budimpešta (BUD) avio kompanije Transavia (HV), aerodrom Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD) . Za još jeftinih avio karata za Budimpešta drugih avio kompanija kliknite OVDE.
Za kompletnu ponudu avio karata ka državi: Mađarska kliknite OVDE

Gotovina

Uplata gotovinom može se izvršiti u našoj poslovnici na adresi: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd


Uplata na račun

Komercijalna banka: 205-253265-94

Podaci za popunjavanje uplatnice:
primalac: FLY EXPERTS DOO BEOGRAD SURČIN
adresa: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd
svrha uplate: avio karte za [destinacija]
Poziv na broj za pravna lica je broj predračuna/računa. Poziv na broj za fizička lica nije potreban.

Kontaktirajte Eksperte

Upit za avio kartu Pariz - Budimpešta

Pravila za ručni prtljag:

Svaka odrasla osoba/dete može poneti po 1 komad ručnog prtlaga maks. težine 10 kg. Ako pored tog ručnog prtljaga imate još jednu ručni torbicu, prilikom ukrcavanja je morate staviti u veći ručni prtljag.

Imate izbor između dve veličine ručnog prtljaga:

  • maks. dim. 45 x 40 x 25 cm - garantovan prevoz u kabini; ovakvi komadi prtljaga će biti obeleženi sa zelenom etiketom i smešteni se ispod sedišta putnika ispred.
  • maks. dim. 55 x 40 x 25 cm - prevoz u kabini nije garantovan; ovakvi komadi prtljaga će bi obeleženi sa crvenom etiketom, a smeštaju se u pregradu iznad glave. Ako je ta pregrada već popunjena vaš prtljag će biti prevezen u prtljažniku bez naplate.

U slučaju da vaš ručni prtljag prelazi navedene dimenzije ili težinu, moraćete da doplatite kako bi bio prevožen kao predati prtljag. Na kapiji (gejtu) naplata po komadu neodgovarajućeg ručnog prtljaga iznosi 40 EUR.

Sve vrste tečnosti moraju biti u kanisterima do 100 ml, a te posude moraju biti zajedno spakovane u jednu zatvorenu plastičnu kesu od maks. 1 l. Izuzetak su: hrana za bebe, lekovi i elementi za rashlađivanje lekova. Ovi predmeti mogu biti u posudama koje prelaze 100 ml i ne moraju se pakovati u plastičnu kesu, već se posebno predaju na sigurnosnoj proveri.

Pravila za predati prtljag:

Transavia količinu prtljaga odrađuje prema kilaži a ne prema komadu, pa tako ukupnu težinu koju dozvoljava vaša tarifa, možete podeliti u najviše 5 torbi/kofera. Maksimalna težina svakog pojedinačnog kofera može biti do 32 kg.

Basic tarifa ne uključuje predati prtljag.
Plus tarifa uključuje predati prtljag do 20 kg.
Max tarifa uključuje predati prtljag do 30 kg.

Napomena za predati prtljag:

  • kupovinu dodatnog predatog prtljaga trebate uraditi pre prijave za let (online ili aerodromski check-in), pošto nakon toga više neće biti moguće
  • muzički instrumenti i kućni aparati se takođe mogu prenositi kao predati prtljag
  • dete ima istu količinu predatog prtljaga kao i odrasla osoba a za bebu možete poneti do 10 kg.
  • usled veličine vrata i samog prtljažnika za predati prtljag postoji limit u visini od 86 cm i limit u širini od 115 cm 

 

 

Putovanje sa bebom

Mladi putnik se definiše kao beba ako ima od 7 dana do 2 godine starosti. Bebe ispod 7 dana starosti ne mogu putovati na letovima Transavia-e. Svaka odrasla osoba može putovati sa najviše dve bebe - jedna beba putuje u krilu (20 EUR po letu) a za drugu je neophodno rezervisati posebno sedište (po tarifi za odraslu osobu).

Kada trudnica kupuje kartu za sebe i bebu koja se još nije rodila, Transavia dozvoljava da se naknadno unesu ime bebe i njen datum rođenja. U trenutku putovanja beba mora imati svoj, validan pasoš. U slučaju da vaša beba ima naznake bolesti, neophodno je poneti potvrdu od doktora (na engleskom jeziku) koja navodi da bolest nije (više) infektivna.

Tokom sigurnosne kontrole beba takođe mora proći kroz skener, kroz koji je možete preneti u rukama.
U slučajevima kada vam beba sedi u krilu, kabinsko osoblje će vam dati nastavak za sigurnosni pojas.

Ako će vaša beba napuniti 2 godine tokom boravka na destinaciji, morate kupiti karte u dve odvojene rezervacije - u odlasku tarifa za bebu, a u povratku puna tarifa, za odraslu osobu.

Za bebu možete poneti sledeći prtljag:
Predati prtljag do 10 kg. Ovo mogu biti kolica ili nosiljka. Ovaj prtljag mora biti predat na check-in šalteru na aerodromu, sa izuzetkom sklopljivih kolica ili sklopljive nosiljke koje na pojedinim aerodromima možete predati tek na gejtu.
Za bebu ne možete poneti poseban komad ručnog prtljag, već sve stvari koje vam trebaju tokom leta (npr. hrana, pelene ili maramice) morate staviti u svoj ručni prtljag.

U slučaju da ste za bebu kupili posebno sedište (po tarifi za odraslu osobu) od prtljaga možete poneti:
- ručni prtljag kao za odraslu osobu: maks. dim. 45 x 40 x 25 cm - garantovan prevoz u kabini ili maks. dim. 55 x 40 x 25 cm - prevoz u kabini nije garantovan.
Ako beba putuje na posebnom sedištu neophodno je poneti i sigurnosno sedište za automobil (ne šire od 42 cm i ne duže od 57 cm) koje mora biti sertifikovano za putovanje avionom. Čak iako beba sedi na posebnom sedištu aviona, tj. u sigurnosnom sedištu, morate je držati u krilu tokom poletanja i sletanja. Transavia nema opciju za rezervaciju kolevke na svojim letovima. Transavia dozvoljava dojenje bebe tokom leta.

Putovanje sa decom

Mlađi putnik od 2 od 12 napunjenih godina se definiše kao dete.
Za dete možete poneti istu količinu ručnog prtljaga kao odraslu osobu: maks. dim. 45 x 40 x 25 cm - garantovan prevoz u kabini ili maks. dim. 55 x 40 x 25 cm - prevoz u kabini nije garantovan. Dodatno možete poneti sklopljiva kolica od maks. 10 kg, koja možete poneti do gejta gde će biti preuzeta i prevožena kao predati prtljag.

Kako bi osigurali da će te sedeti zajedno sa svojom porodicom, do 48 sati pre putovanja trebate rezervisati sedišta, koja koštaju od 4 EUR po osobi.

Nepraćena deca

Deca od 5-11 godine mogu putovati sama (bez osobe od 16 godina ili preko), ali isključivo uz organizovanju pratnju avio kompanije. Naplata iznosi 50 EUR po letu. Ova usluga se može rezervisati do 48 sati pre leta. Ako vaše dete ima od 12-15 godina ono može putovati bez pratnje, ali takođe možete zatražiti pratnju kompanije.

Doplate za prtljag:

Kupovinu dodatnog predatog prtljaga trebate izvršiti pre prijave za let (online ili aerodromski check-in), pošto nakon toga više neće biti moguće. Naplata za dodatni prtljag na aerodromu je veća i iznosi 15 EUR za 5 kg viška.

Iznosi naplate u odnosu na kanal kupovine:

ukupna težina predatog prtljaga

naplata za putovanje u jednom pravcu (online) 

naplata za putovanje u jednom pravcu (na aerodromu)

15 kg

€ 9 - € 28

€ 40 

20 kg

€ 13 - € 35

€ 50 

25 kg

€ 17 - € 42

€ 60 

30 kg

€ 26 - € 54

€ 80 

40 kg

€ 35 - € 66 

€ 100 

50 kg

€ 63 - € 100

€ 160

 
*iznos naplate zavisi od itinerera/rute putovanja

Transavia (pun naziv: Transavia Airlines C.V.) je holandska nisko-budžetna (low-cost) avio kompanija, koja je u punom vlasništvu KLM-a, odnosno deo Air France-KLM grupacije. Član ove grupacije je postala 2003. godine ali je zadržala svoj identitet i nezavisno poslovanje. Glavni aerodrom Transavia-e je Amsterdam a ostale važne operativne baze u Holandiji su Roterdam (aerodrom Hag) i Ajndhoven. Transavia ima francusku ćerku kompaniju pod imenom Transavia France. Baze u Francuskoj su pariski aerodrom Orli, i aerodromi u Lionu i Nantu. Avioni Transavia-e imaju operativne baze u Holandiji, Francuskoj i Nemačkoj (Minhen). Transavia (matična kompanija) ima 56 aviona Boeing 737, serije 800. Ta mlada flota je jedna od ekološki čistijih u avio saobraćaju.

Transavia je osnovana još 1965. godine kao Transavia Holland, tako da posluje više od 50 godina. Ona godišnje preveze oko 10 miliona putnika po Evropi u Severnoj Africi. Transavia ima redovne i čarter linije prema zimskim i letnjim destinacijama u Evropi, a fokus je mediteranska regija.