Vaš vodič kroz avio svet

Ekspanzija Ryanair-a

Ekspanzija Ryanair-a

Autor : Damjan Ivanović Datum : 09.10.2018 Kategorija : Novosti iz avijacije


Irska niskobudžetna avio kompanija Ryanair je od ranije poznata po munjevitom širenju i stalnom otvaranju novih destinacija. Takva strategija potiče iz poslovne filozofije ove kompanije koja podstiče eksperimentisanje sa otvaranjem novih ruta, čak i bez sveobuhvatnog istraživanja tržišta i procene dugoročne isplativosti. Naravno, rezultat je takav da određen broj neprofitabilnih ruta bude ukinut posle nekog vremena, ali generalno navedeni model poslovanja daje rezultate koje Ryanair očekuje.

Iz tog razloga, Ryanair i sledeće godine nastavlja sa istom taktikom, pa su tako najavili brojne nove rute. Ono što je posebno zanimljivo za putnike iz naših krajeva jesu letovi iz Banja Luke ka Briselu-Šarloa (Belgija), Memingenu (Nemačka) i Stokholmu-Skavsta (Švedska) koji kreću već od kraja oktobra 2018. Kao po običaju kada Ryanair pokreće nove rute, raspoložive su promo cene karata za mnoge datume.

Druga česta polazna tačka naših putnika jeste aerodrom Ferenc List u Budimpešti. Ryanair tu ima jaku bazu koju samo pojačava iz godine u godinu. Ryanair će naredne godine iz Budimpešte imati mrežu od čak 38 destinacija, koje se nalaze u 15 zemalja.  Za leto 2019. su već potvrđene nove rute za Bari, Kaljari (Italija), Kork (Irska) i Marsej (Francuska). Tim destinacijama je pre neki dan dodata i ruta između Budimpešte i Sevilje (Španija). Između ova dva grada će od 2. maja 2019. će leteti 2 leta nedeljno (četvrtkom i nedeljom). Inače Ryanair-ova mreža stvara ozbiljnu povezanost Mađarske i Španije sa rutama od Budimpešte do Barselone, Gran Kanarije, Madrida, Malage, Santandera i Valensije, kojima se sada pridružuje i Sevilja.
Kompletnu ponudu Ryanair letova možete videti ovde.