Vaš vodič kroz avio svet

Qatar Airways - pogodnosti dužih konekcija u Dohi

Qatar Airways - pogodnosti dužih konekcija u Dohi

Autor : Damjan Ivanović Datum : 18.12.2018 Kategorija : Novosti iz avijacije


Qatar Airways važi za jednog od lidera globalne avio industrije što je potvrđeno kada je proglašen za najbolju avio kompaniju sveta u 2017. godini. Bitne odlike ovog avio prevoznika su moderni vazduhoplovi i primena napredne tehnologije u svakom delu poslovanja. Tu je naravno i vrhunska usluga, bitan element na kome insistiraju avio kompanije iz ovog regiona. Više zanimljivosti o Qatar Airways-u možete pronaći ovde.

Pored navedenih prednosti, Qatar Airways svojim putnicima donosi još neke pogodnosti prilikom dužih konekcija u svojoj matičnoj luci. Da li ste znali da vrlo lako možete dobiti besplatnu tranzitnu vizu za ulazak u Katar? Odnosno da li ste znali da od Qatar Airways-a možete dobiti besplatan hotelski smeštaj ako imate dužu konekciju u Dohi?

Besplatna tranzitna viza
U slučaju da u Dohi imate pauzu između letova koja iznosi između 5-96h, možete aplicirati za besplatnu tranzitnu vizu. Ako imate uplaćen hotelski smeštaj, možete je dobiti na aerodromu u Dohi, ali se preporučuje da apliciranje uradite ranije putem sajta Qatar Airways-a. Agenti Fly Experts-a vam mogu asistirati u ovoj proceduri. Vizu je potrebno iskoristiti 30 dana nakon izdavanja, a ona može biti upotrebljena u odlaznom i/ili povratnom pravcu vašeg putovanja.

Besplatan hotelski smeštaj
Qatar Airways i Turistička organizacija Katara vam u okviru usluge +Qatar nude besplatni hotelski smeštaj u trajanju od jedne noći ili pak dve noći po ceni od 100$ za dve osobe. Uslov za apliciranje jeste da imate zaustavljanje u Dohi u trajanju od 12 ili više sati. Hotelski smeštaj može biti iskorišćen u odlaznom i/ili povratnom pravcu vašeg putovanja. Da bi ste dobili ovu uslugu, Doha ne sme biti polazna tačka ili krajnja destinacija vašeg putovanja, već samo tačka konekcije.
Promotivna ponuda važi do 31.dec.2020, sa mogućnošču da bude nastavljena i nakon tog datuma. Plaćen ili dobijen hotelski smeštaj iz ove ponude se može iskoristiti za putovanja do 30.apr.2019. Agenti Fly Experts-a vam mogu pomoći u procesu rezervacije besplatnog ili plaćenog hotelskog smeštaja.

U slučaju da se odlučite za uplatu hotelskog smeštaja za dve noći (+QATAR ULTIMATE) trebate znati da po ceni od 100$ za dve osobe dobijate boravak u hotelima od 4 i 5* kao što su: Marriott Marquis Doha, InterContinental Doha - The City, Radisson Blu Hotel Doha, Holiday Inn Doha, Hilton Doha, Oryx Rotana Doha, Souq Waqif Boutique Hotel, Al Aziziyah Boutique Hotel, itd. To je primamljiva ponuda za ovakve hotele koji vam mogu biti odlična polazna tačka za istraživanje grada. Hotelskom smeštaju možete dodati razne ture i obilaske Dohe, avanturu pustinjskog safarija, odlazak do Al-Shaqab odgajivačnice arapskih konja, posetu muzejima, večeru u kojoj će te imati prilike da isprobate tradicionalnu kuhinju i sve ostale elemente koji će vam omogućiti da ovu zalivsku zemlju upoznate što je moguće bolje.

Katar je interesantna destinacija koja konstatno radi na proširivanju turističke ponude u susret Svetskom prvenstvu u fudbalu, kome će biti domaćin 2022. godine. Prilikom vašeg sledećeg dugolinijskog leta, predlažemo da iskoristite promo ponudu Qatar Airways-a i odvojite par dana za Dohu. Obogatiti duh sa novim doživljajima i iskustvima je uvek dobra ideja.