Vaš vodič kroz avio svet

Turkish Airlines - pogodnosti dužih konekcija u Istanbulu

Turkish Airlines - pogodnosti dužih konekcija u Istanbulu

Autor : Damjan Ivanović Datum : 13.12.2018 Kategorija : Novosti iz avijacije


Turkish Airlines je već dugi niz godina poznat kao jedna od najboljih avio kompanija u Evropi a i šire. Njihov munjeviti rast je posledica velikih ulaganja Turske države ali i konstantnih inovacija, tj. vrhunske usluge koju će te dobiti na letovima. Više o zanimljivim informacijama vezanim za Turkish Airlines možete pročitati ovde.

Besplatan obilazak Istanbula (TourIstanbul)
Ovom prilikom vam donosimo vest da je Turkish Airlines uveo dodatnu turu razgledanja Istanbula od 14:00–20:00 časova, čime se broj besplatnih tura popeo na šest dnevnih obilazaka grada. Da li ste uošte znali za ovu pogodnost sa avio kartama Turkish Airlines-a koje imaju duže konekcije? Naime Turkish Airlines svojim putnicima omogućava besplatne obilaske grada, pod imenom TourIstanbul, ako je konekcija do sledećeg međunarodnog leta duga između 6-24h. Za ove ture se možete prijaviti čim stignete na Novi međunarodni aerodrom i to na Hotel Desk-u (šalteru) koji je lociran na terminalu za međunarodne dolaske. Da bi učestvovali u turi putnici moraju imati vizu za ulazak u Tursku, ili trebaju biti državljani zemalja kojima viza nije potrebna (državljanima Srbije viza nije potrebna). Nakon prijave na Hotel Desk-u, učesnike preuzima vodič ture. Svako dana ima više termina za navedene ture, a ako bilo koji od njihodgovara vašoj konekciji, imaćete priliku da vidite razne delove Istanbula i poznate znamenitosti ovog drevnog grada: Most Galata, Konstantinove bedeme, Dolmabahče palatu, trg Taksim, kulu Galata, Zlatni rog, Valenskov akvadukt, Plavu Džamiju, Carigradski Hipodrom, Teodosijev (egipatski) obelisk, Carigradsku patrijaršiju, Zmijski stub, Kapali Čaršiju, Aja Sofiju i mnoge druge (lokacije koje će biti posećene zavise od termina ture koji izaberete). Neke od ovih tura uključuju i mogućnost obroka u restoranu (doručak, ručak ili večera) gde možete probati specijalitete lokalne kuhinje. Ima li boljeg načina za promociju jednog grada koju avio kompanija može da priredi, odnosno ima li boljeg načina da putnik iskoristi vreme tokom duže konekcije? Naši odgovori na oba pitanja bi bili - teško. Šta vi mislite?

Besplatan hotelski smeštaj sa Turkish Airlines avio kartom
Druga fenomenalna pogodnost koju Turkish Airlines pruža svojim putnicima sa dužom konekcijom u Istanbulu je besplatan hotelski smeštaj. Da biste dobili besplatan smeštaj trebate se prijaviti na Hotel Desk-u (šalteru) koji je lociran na terminalu za međunarodne dolaske. Takođe vaše putovanje mora ispunjavati sledeće uslove:

  • putovanje mora započinjati van Turske i krajnja destinacija mora biti van Turske
  • konekcija za putnike ekonomske klase mora biti 12h ili duža, a konekcija za putnike biznis klase mora biti 9 sati ili duža.
  • još jedan uslov je da za vaše putovanje ne sme postojati kraća konekcija; ako kraća konekcija postoji, pa makar taj prvi let iz Istanbula bio kompletno popunjen kada kupujete kartu, ne ostvarujete pravo za besplatan hotelski smeštaj (primer: ako postoji konekcija duga 6h i konekcija duga 12h, a vi izaberete onu od 12h, nećete imati pravo na besplatan hotelski smeštaj ali zato npr. možete koristiti gore opisani TourIstanbul obilazak grada).
  • pod trajanjem konekcije se podrazumeva period od zakazanog sletanja prvog leta do zakazanog vremena poletanja narednog leta.
  • putik može dobiti maksimalno dve noći besplatnog hotelskog smeštaja
  • Turkish Airlines bira hotel u kome će putnici biti smešteni

U slučaju da planirate neko međunarodno putovanje sa presedanjem u Istanbulu, sa kartom Turkish Airlines-a slobodno možete prihvatiti dužu konekciju, pošto će vam gore navedene pogodnosti omogućiti da uživate i fazi putovanja koja je inače naporna i pomalo dosadna. 

Kontaktirajte Fly Experts za ponudu Turkish Airlines avio karata.