Vaš vodič kroz avio svet

Wizz Air promenio pravila za dozvoljeni prtljag

Wizz Air promenio pravila za dozvoljeni prtljag

Autor : Damjan Ivanović Datum : 11.10.2018 Kategorija : Experts Novosti


Wizz Air je objavio da menja pravila za dozvoljen prtljag koji možete poneti na njihove letove. Nova pravila stupaju na snagu za letove od 1. novembra 2018. pa na dalje. 
Prema ovim izmenama, putnici koji su kupili osnovnu, Travel Light tarifu sa sobom u kabinu mogu poneti samo malu ručnu torbu (40 x 30 x 20 cm) , kao što je npr. ranac, torba sa laptopom, kamerom itd.
Veći komad ručnog prtljaga 55 x 40 x 23 cm i težine do 10 kg će se prevoziti u kabini samo ako ste kupili WIZZ Priority uslugu. Sa WIZZ Priority uslugom možete poneti veću torbu do 55 x 40 x 23 cm i manju ručnu torbu do 40 x 30 x 20 cm (recimo laptop). U slučaju da je niste kupili tu uslugu vaša torba veća od 40 x 30 x 20 cm, a manja od 55 x 40 x 23 cm će biti naplaćena na aerodromu. 

Ovakav potez avio kompanije Wizz Air je sličan onome koji je nedavno napravio Ryanair, koji će takođe od 1.novembra isključiti mogućnost besplatanog unosa standardnog/većeg ručnog prtljaga, osim ako niste platili uslugu pod nazivom "Priority & 2 Cabin Bags". Avio kompanije ovakve izmene naravno pravdaju verovanjem da će to doneti "više mogućnosti za izbor i veću fleksibilnost putnicima".

Još jedna izmena koja nastupa za letove od 1. novembra jeste mogućnost da će te sada moći da dokupite predati prtljag od 10kg, pored ranijih opcija od 23kg i 32 kg.