loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Vueling Airlines - Deca u avionu

Deca u avionu

bebe
Vueling bebe klasifikuje kao decu od 7 dana do 2 godine starorsti. Ako putujete sa bebom, ona će vam sedeti u krilu. Moguće je da 1 odrasla osoba putuje sa 2 bebe, pod uslovom da jedna ima bar 18 meseci. Starija beba mora sedeti na odobrenom sigurnosnom sedištu (za automobil), koje je postavljeno na zasebnom sedištu aviona. Hranu i ostale potrebštine za bebu možete nositi u vašem ručnom prtljagu. Hrana za bebe nema ograničenja kanistera do 100 ml kao ostale tečne materije. Kada putujete sa bebom, bez doplate možete čekirati još dva predata predmeta (skopljiva kolica ili nosiljku). Aerodromi obično dozvoljavaju da dete vozite u kolicima ili nosite u nosiljci sve do trenutka ukrcavanja u avion. U tom trenutku aerodromsko osoblje preuzima kolica i ona vam se vraćaju sa ostalim prtljagom ili po samom izlasku iz aviona, zavisno od aerodroma. Vueling-ovi avioni imaju posebna mesta za osobe koje putuju sa bebama, pošto su to jedina mesta sa 2 maske za kiseonik. Nakon smeštanja u sedište kabinsko osoblje će vam dati specijalan pojas za bebe, kao i prsluk za spašavanje. 

deca
Veling klasifikuje decu kao putnike od 2-15 godina starosti. Deca moraju imati posebno sedište. Članovi Vueling Club programa skupljaju Avios poene za sebe i za decu. Svaki putnik koji ima sedište ima pravo na jedan komad ručnog prtljaga, kao i na dodatni manji komad koji mora stati ispod sedišta ispred.

  • osobe koje putuju sa bebama ili decom imaju prioritetno ukrcavanje, što znači da se smeštaju u svoja sedište pre ostalih putnika.
  • preporučuje se da se deca smeštaju u srednje ili sedište do prozora kako ne bi došlo do eventualnih incidenata sa putnicima koji idu prolazom
  • odobreno sigurnosno sedište (za automobil) mogu koristiti deca do 36 meseci starosti
  • ako vaše dete prvi put putuje avionom možete mu izraditi specijalnu Vueling diplomu koja će biti priznanje za to dostignuće


Nepraćena deca: 
Od 21. septembra 2017. Vueling više ne nudi uslugu pratnje za nepraćenu decu.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Barselona

Jedan pravac
OD 45€

detaljnije

Beograd Ibiza

Jedan pravac
OD 76€

detaljnije