loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Turkish Airlines - Deca u avionu

Deca u avionu

Putovanje sa bebom:

Turkish airlines dozvoljava putovanje sa bebama od 8 dana starosti, do njihovog drugog rođendana (od kada se klasifikuju kao deca). Takođe je moguće putovati sa bebom od 2 do 7 dana starosti, pod uslovom da roditelji imaju potvrdu od doktora koja kaže da ne postoje razlozi zbog koga pacijent ne bi smeo da putuje.

tarife za bebe:

 
  Economy Business
  direktni letovi tranzitni letovi direktni letovi tranzitni letovi
domaći letovi 34 TRY 39 TRY 44 TRY 49 TRY
međunarodni letovi popust zavisi od rute putovanja i datuma

Beba može putovati samo u pratnji odrasle osobe. Ta odrasla osoba mora imati bar 18 godina. Jedna odrasla osoba može putovati samo sa jednom bebom u krilu. U slučaju da putnik želi da putuje sa dve bebe, jednu može držati u krilu a za drugu rezervisati sedište.
Bebe putuju u krilu odrasle osobe, a osigurana su specijalnim pojasom za bebe. Odrasle osobe mogu rezervisati sedište za bebe, u kom slučaju će morati da ponesu svoje sedište za automobil ili sl. Dimenzije ovog sedišta ne smeju biti veće od 40 x 40 cm. Kada se rezerviše sedište za bebu, primenljiva je tarifa za decu. Kolica za bebe mogu biti prevožena u prtljažnom prostoru bez doplate, ali kolica možete koristiti sve do ulaska u avion, kada će ih preuzeti aerodromsko osoblje. Nakon leta aerodromsko osoblje će vratiti kolica roditeljima.

Hrana za bebe

Na letovima Turkish Airlines-a postoje dva tipa hrane za bebe koje možete zatražiti - hrana od voća ili povrća (služe se u staklenim teglicama). Ova usluga treba biti zatražena bar 24h pre leta. Takođe možete poneti svoju hranu i piće za bebe, ali vodite računa da tećnost ne bude u kanisterima većim od 100 ml.

dozvoljeni predati prtljag za bebe:

 
  Economy Business
domaći letovi 10 kg 10 kg
međunarodne rute 10 kg + 1 sklopljiva kolica 10 kg + 1 sklopljiva kolica
SAD 23 kg + 1 sklopljiva kolica 23 kg + 1 sklopljiva kolica
dozvoljeni ručni prtljag za bebe:

  Economy Business
za sve letove 1 komad/8 kg 1 komad/8 kg

Putovanje sa detetom:

Sva deca starosti od 2, pa sve do napunjenih 12 godina moraju da budu praćena od stane roditelja, staratelja ili pratnje Turkish Airlines-a. Na letovima Tuskish-a deca dobijaju 25% popusta i imaju isti dozvoljeni prtljag kao odrasli putnici. Moguće je naručiti specijalne obroke za decu, minimum 24h pre leta.

Deca koja putuju sama

Sva deca starosti od 2, pa sve do napunjenih 12 godina mogu putovati sa pratiocem, ali takođe mogu putovati nepraćena. Deca od 2 godine do napunjenog 7. rođendana moraju imati pratnju službenika Turkish airlines-a na letu.

Pratnja dece na letu

Turkish airlines može dodeliti pratioca na letovima za vaše dete, pod uslovom da pokrijete celokupan trošak za dete i za tu odraslu osobu. Ova usluga se može zatražiti najkasnije 48 sati pre leta.

Putovanje bez pratioca na letu

Deca preko 7. i do napunjenog 12. rođendana mogu da putuju bez pratioca na letu, u kom slučaju dobijaju pratnju zemaljskog osoblja koje ih sprovodi do aviona i iz aviona. Za detaljno objašnjenje procedure i potrebne dokumentacije, molimo vas da kontaktirate Fly Experts agente.


Napomena:

Svaka beba ili dete mora imati svoj pasoš. Identifikacija u roditeljevom pasošu više nije dovoljna za putovanje.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda