loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Austrian Airlines - Ručni prtljag

Ručni prtljag

Koliko ručnog prtljaga možete poneti sa sobom zavisi od klase kojom putujete:

  • 1 x 8 kg u Economy 
  • 1 x 8 kg u Premium Economy
  • 2 x 8 kg u Business 

Komad ručnog prtljaga koji nosite ne sme premašivati dimenzije 55 x 40 x 23 cm i težinu od 8 kg. Takođe se prihvata savitljiva, platnena torba maksimalnih dimenzija 57 x 54 x 15 cm.

Ručni prtljag mora biti smešten u odeljak iznad glave ili ispod sedišta ispred vas. Ako premašite dimenziju ili težinu prtljaga on će biti naplaćen i prevožen kao predati prtljag. Ako premašite dozvoljen broj prtljaga, taj višak će takođe biti naplaćen po tarifama za višak prtljaga. Cene za doplatu prtljaga na aerodromu su dosta više i često mogu biti naplaćene samo sa kreditne kartice.

U dodatku standardnog ručnog prtljaga, možete poneti još jedan lični predmet ili torbu maksimalnih dimenzija do 40 x 30 x 10 cm. To npr. može biti ženska tašna, ranac, torba za lap-top ili slično.

Ako putujete sa decom ispod 2 godine starosti možete besplatno poneti sledeće predmete:

  • 1 korpu za bebe ili
  • 1 dečije, sigurnosno sedište za automobil ili
  • 1 kompletno skopiva kolica do 10 kg

Sa sobom u kabinu se može poneti i hrana za bebe, lekovi za ličnu upotrebu, štake i druga ortopedska pomagala.

* U zavisnosti od aviona kojim se obavlja let ili od bezbednosnih propisa nacionalnih vlasti, u pojedinim slučajevima dva komada ručnog prtlljaga za putnike biznis klase mogu biti redukovani na jedan, dok bi se drugi prevozio u prtljažnom delu bez doplate.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda