loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Norwegian Air Shuttle - Deca u avionu

Deca u avionu

Popusti za decu

Cena karte za mlađe putnike zavisi od uzrasta deteta i destinacije.

bebe (ispod dve godine)

Na domaćim letovima, bebe koje sede u krilu odrasle osobe putuju bez nadoknade, pod uslovom da će imati ispod dve godine u trenutku putovanja. Za domaće letove u okviru Španije plaćaju se aerodromske takse.
Na međunarodnim letovima, bebe koje sede u krilu odrasle osobe dobijaju kartu za 10% tarife odrasle osobe, plus pripadujuće aerodromske takse, pod uslovom da će imati ispod dve godine u trenutku putovanja. Popust za bebe nije primenljiv na Premium i PremiumFlex kartama.

deca (od 2 do 11 godina)

Za deca starosti 2 - 11 godina (u trenutku putovanja, tj. odlaska i povratka) plaćate 90% iznosa tarife za odraslu osobu, plus aerodromske takse. Popust za decu nije primenljiv na Premium i PremiumFlex tarifama ili na kartama koje su kupljene na LowFare, tj. na najnižim promo tarifama.

Za decu sa napunjenih 12 godina ili stariju se mora platiti pun iznos tarife za odraslu osobu.

bezbednosna sedišta

Na Norwegian-ove letove se mogu poneti sigurnosna sedišta za decu, pod uslovom da su sertifikovana za avionski prevoz. Nema doplate za korišćenje ovih sedišta, ali budući da se ona instaliraju na avionska sedišta, mesto za dete mora biti kupljeno, čak iako ono ima ispod 2 godine. Po pravilu sedište do prozora se dodeljuje deci koja koriste sigurnosno sedište, a odrasla osoba mora sedeti pored njih.

nepraćena deca

Norwegian pruža uslugu pratnje za nepraćenu decu i osigurava da:

  • dete bude dopraćeno do aviona, ukrca se i sedne na svoje sedište
  • upozna se sa kabinskom osobljem koje će ga nadgledati tokom leta
  • dete bude dopraćeno do osobe koja ga čeka na destinaciji

Uslugu pratnje možete rezervisati za decu između 5-15 godina koja putuju sama. Ako imaju manje od 5 godina neće moći da putuju sama, a ako imaju preko 15 moraće da putuju kao odrasli. Za decu uzrasta 5 do 11 godina je obavezna usluga pratnje ako putuju sama ili bez odrasle osobe (16 godina i preko). Za decu od 12-15 godina usluga pratnje je opcionalna.

Nepraćena deca mogu putovati na većinu Norwegian-ovih destinacija sa izuzetkom ka/iz Argentine, Bosne, Bugarske, Kariba, Izraela, Jordana, Kosova, Monaka, Srbije, Singapura, Tajlanda, Turske, UAE-a i SAD-a.
Neprećana deca se ne prihvataju na letove sa konekcijom već samo na direktne.
Nepraćena deca ne mogu putovati sa ljubimcima (bilo da se oni prevoze u kabini ili prtljažniku).

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda