loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Norwegian Air Shuttle - Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz ljubimaca u prtljažniku

cena za prevoz životinje u prtljažniku: 55-70 GBP (za raniju kupovinu), 65-80 GBP (na aerodromu) - po životinji i po pravcu putovanja.

Psi i mačke mogu putovati u prtljažniku na sledećim Norvegian letovima:

  • letovi ka/iz Svabalda (samo psi) - prevoz pasa na Svabald je neophodno ranije najaviti i dobiti odobrenje od nadležnih norveških organa
  • letovi unutar Šengen zone

Do dva psa ili dve mačke mogu putovati u istom transporteru ali moraju imati makar 8 nedelja i moraju biti slične veličine (maksimalna težina je 14 kg po životinji). Nije dozvoljeno da pas i mačka putuju u istom transporteru.

Letovi sa konekcijom - samo u Norveškoj
Psi i mačke mogu putovati na letovima sa konekcijom samo ako u okviru Norveške (isključujući iz/ka Svabaldu) i to preko aerodroma Oslo Gardermoen, Bergen Flesland i Trondhajm Varnes. Vreme konekcije mora biti duže od 1 sat a kraće od dva sata.

Prevoz ljubimaca u kabini

cena za prevoz životinje u kabini: 38 - 55 GBP (za raniju kupovinu), 47 - 66 GBP (na aerodromu) - po životinji i po pravcu putovanja.

Manje mačke i psi mogu putovati u kabini na domaćim Norwegian letovima u Norveškoj (sa izuzetkom Svabalda), Švedskoj, Danskoj, Finskoj i Španiji.

Prihvataju se do dva kućna ljubimca po letu (do tri veoma mala mladunca mogu putovati u jednom transporteru i računati se kao jedna životinja). Životinje moraju imati bar 8 nedelja starosti kako bi putovale.


Propisi za putovanje

u prtljažniku:

  • životinja u transporteru mora biti u mogućnosti da ustane, okrene se i legne u prirodnom položaju
  • transporter ne sme biti veći od 125 x 81 x 86 cm (dužina, širina, visina)
  • mora biti jasno obeležen sa imenom i brojem mobilnog telefona vlasnika
  • mora biti čist, u dobrom stanju i mora biti izrađen od čvrstih materijala, koji su potpuno vodootporni (pletena žica nije dozvoljena)
  • pre transporta morate skinuti ili blokirati sve točkiće
  • vrata transportera morate osigurati sa zip vezicama
  • transporter mora imati ventilaciju na bar tri strane

u kabini

Kao transporter za kabinu prepuručuju se "Šerpa torbe" napravljene od fleksibilnog materijala. Prihvataju se i drugi transporteri koji moraju da ispune sledeće potrebe:

  • transporter ne sme biti veći od 43 x 31 x 20 cm, ili ako je mekan, treba biti u mogućnosti da se savije do ovih dimenzija
  • transporter i životinja zajedno ne smeju premašiti 8 kg

Ekstremna hladnoća na nekim destinacijama može prouzrokovati zabranu prevoza životinja u određenom periodu.

Ako putujete sa psom ili mačkom kratkonosih vrsta, morate potpisati formular sa kojim potvrđujete da ste upoznati sa rizikom koji avio putovanje za njih predstavlja.
Pre svakog putovanja sa životinjom morate osigurati da imate svu potrebnu dokumentaciju za prevoz, uključujući i dokumentaciju o vakcinaciji.
Ako putujete sa ljubimcem na aerodromu trebate biti bar sat vremena pre poletanja.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda