loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Eurowings

O avio kompaniji

Eurowings GmbH je nemačka niskobužetna avio kompanija sa sedištem u Dizeldorfu. Eurowings je u punom vlasništvu Lufthansa grupe
Ova kompanija je 2017. godine proglašena kao najbolja avio kompanija u Nemačkoj. Eurowings ima najveću mrežu destinacija iz Nemačke ka ostatku Evrope. Pored toga tu su i transkontinentalne destinacije, pa tako sa Eurowings-om možete leteti na poslovno putovanje, kraće putovanje ka nekoj od metropola, ili pak na letovanje.
Eurowings ističe kako u svojim avionima ima mogućnost za najveći nagib sedišta od svih avio kompanija u Evropi.

Zanimljivosti

  • Kompanija je osnovana 1996. godine po modelu low-cost prevoznika, ali je tokom poslednjih godina prošla kroz brojne transformacije. Eurowings je bio deo Lufthansa Regional-a do oktobra 2014, kada je počeo da izvodi letove za Germanwings. Nakon rušenja aviona Germanwings-a (24.marta 2015.) i kraha te kompanije, Eurowings se ponovo transformiše u low-cost avio kompaniju koja od oktobra 2015. preuzima i nekadašnje rute Germanwings-a. Eurowings danas obavlja kratke i dugolinijske niskobudžetne letove iz svojih baza u Nemačkoj, Austriji i Španiji.