loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Emirates - Ručni prtljag

Ručni prtljag

Pravila za ručni prtljag:

Načelno, količina ručnog prtljaga kojeg na avio kompaniji Emirates možete uneti u avion zavisi od vaše klase putovanja.

  • putnici prve i biznis klase mogu sa sobom u kabinu poneti dva komada ručnog prtljaga: 
    - akt tašnu maskimalnih dimenzija 45x35x20cm + ručni kofer ili platnenu torbu maksimalnih dimenzija 55x38x20cm (platnena torba ne sme imati više od 20cm kada je savijena); težina svakog komada ručnog prtljaga ne sme prelaziti 7 kg.
  • putnici ekonomske klase mogu sa sobom u kabinu poneti jedan komad prtljaga koji ne sme prelaziti maks. dimenzije od 55x38x20cm i ne sme težiti više od 7 kg.
    napomena: putnici koje sa Emirates-om poleću iz Indije mogu sa sobom poneti jedan komad prtljaga čiji zbir dimenzija (dužina+širina+visina) ne prelazi 115 cm; putnici koji poleću iz Brazila mogu poneti ručni prtljag do 10 kg težine.

Umerena količina robe iz bescarinskih prodavnica sa aerodroma je takođe dozvoljena za prevoz u kabini.

Putnici koji putuju sa bebama mogu sa sobom u kabinu poneti nosiljku ili potpuno sklopljiva kolica. U slučaju da u kabini nema mesta oni će biti prevoženi u prtljažniku i neće biti dodatno naplaćivani.

Tečne materije možete nositi samo u posudama do 100ml koje moraju biti smeštene u jednu litarsku plastičnu kesu, koja se može zatvoriti. Izuzetak su lekovi i hrana za bebe, za koje morate imati validnu potvrdu, tj. opravdanje.

Svi komadi ručnog prtljaga moraju biti u mogućnost da se smeste u pregradu iznad glave ili ispod sedišta ispred. Ručni prtljag ne sme stajati između nogu putnika, niti u prolazu aviona, ili ispred izlaza za slučaj opasnosti.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda