loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Miles & More

Miles & More

Miles & More je najveći evropski putnički program lojalnosti sa 25 miliona članova (podatak iz marta 2014.). Program je osnovan 1993. od strane Lufthanse (LH) i trenutno ima oko 40 avio kompanija članica, uključujući 28 avio kompanija Star alijanse (Star Alliance). U okviru ovog programa možete zarađivati i trošiti milje na svim puno integrisanim avio kompanijama članicama, na svim članicama Star alijanse, kao i na jednom broju drugih kompanija. Pored sveta avijacije, u programu učestvuje i 270 kompanija iz drugih industrija, kao što su hoteli, rent-a-car, kruzeri, knjižare, banke, osiguravajuća društva, telekomunikacione kompanije, kao i razne vrste prodavnica. U okviru Miles & More programa potrošači mogu da skupljaju milje i tako izgrađuju statuse, koji im potom daje pristup određenim privilegijama. Postoji četiri nivoa statusa: Miles & More member status, Frequent Traveller status, Senator status, HON Circle status.

U ovom programu postoje dva tipa milja:

  • Award miles - koriste se za kupovinu letova, upgrade-a, robe i drugih usluga - traju 36 meseci
  • Status miles - skupljaju se isklučivo na puno integrisanim članicama, i članicama Star alijanse - traju do kraja kalendarske godine i koriste za određivanje statusa do koga je član stigao u jednoj godini.
    Postoji i poseban tip ovih milja koji se naziva Select Miles, a primenjuje se kada putnik stigne od određenog nivoa milja, nakon čega mu se otvaraju dodatni benefiti.
    Još jedan tip Status milja se naziva HON Circle miles. One se sakupljaju samo ako putnik leti na prvoj ili biznis klasi na puno integrisanim avio kompanijama i nemačkoj železnici. Ovaj tip milja je primenljiv samo za putnike koji imaju najviši status Miles & More programa.

Od 12. marta 2018. u Miles & More programu su nastupile izmene koja podrazumevaju da se kalkulacija milja sada bazira na ceni karte (tj. na iznosu tarife i taksi avio prevoznika).

Info! Ako vam je potrebna asistencija prilikom učlanjenju u Miles & More kontaktirajte Fly Experts agente