loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Atlasglobal

O avio kompaniji

Atlasglobal (koji se do 31. marta 2015. godine nazivao Atlasjet) je Turska avio kompanija sa sedištem u Istanbulu. Atlasglobal izvodi domaći i međunarodni redovni avio saobraćaj, kao i čarter letove, većinom sa istanbulskog aerodroma Ataturk. Atlas sa 27 aviona leti ka više od 50 destinacija u 35 zemalja. Redovni saobraćaj se obavlja u okviru Turske, kao i prema Aziji, Rusiji, bivšim sovjetskim republikama, Bliskom Istoku i Evropi.
Atlasglobal je osnovan 2001. godine a 2004. je počeo sa redovnim domaćim i međunarodnim letovima. Ovaj turski avio prevoznik je prva privatna avio kompanija iz te zemlje koja je postala članica IATA-e.

Zanimljivosti

  • Atlasglobal ima svoju letačku akademiju (AFA - Atlantic Flight Academy) koja pruža obuku pilotima i kabinskom osoblju. U okviru ove akademije se takođe školuju inženjeri i tehničari koji pružaju usluge održavanja vazduhoplova kako Atlasglobal-u, tako i drugim međunarodnim kompanijama.
  • Atlasglobal (u to vreme Atlasjet) je bio umešan u finansijski kolaps avio kompanije iz SAD pod imenom Ryan International Airlines. Naime Atlasglobal je iznajmio avion od Ryan-a kako bi izvodio letove ka destinacijama koje su poznate po religijskom hodočašču (kao što su Medina i Tel Aviv). Ipak Atlas u januaru 2013. godine nije uspeo da ispuni svoje finansijske obaveze prema Ryan-u, što je dovelo do prekida saradnje. Ryan, koji je već tada bio u procesu pretstečajne reorganizacije, nije uspeo da se se oporavi od ovih gubitaka, što je dovelo do likvidacije kompanije.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda