loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Air Serbia - Ručni prtljag

Ručni prtljag

Pravila za ručni prtljag:

Na svim letovima Air Serbia se može putovati sa jednim komadom ručnog prtljaga koji ne podleže naplati, uz dodatni komad ličnog prtljaga, kao što je na primer mali ranac, ručna torba ili torba za laptop. Važno je da prtljag ne pređe dozvoljene dimenzije i težinu:

  Ekonomska klasa Biznis klasa
Odrasli i deca od 12+ godina
Deca 2-12 godina
1 x torba od
8kg max
 
2 x torbe od
8kg max (svaka)
 

Maksimalne dimenzije prtljaga

(uključujući ručke, džepove i točkove)

dužina x širina x visina
40 × 20 × 55cm 

*Deca mlađa od 2 godine nemaju pravo na ručni prtljag, osim sklopivih kolica, nosiljki za bebe u vidu čvrstih nosiljki ili korpi, kao i hrane za bebe potrebne tokom leta.
**Zbog ograničenog prostora u putničkoj kabini aviona ATR 72, može se desiti da posada preuzme Vašu ručnu torbu prilikom ukrcavanja i smestiti je u odeljak za prtljag. To se takođe može desiti na drugim tipovima aviona ako je prostor za ručni prtljag već popunjen.

pravila za dodatni komad ručnog prtljaga:

  Ekonomska klasa Biznis klasa
Odrasli i deca od 12+ godina
Deca 2-12 godina
1 x torba od 4kg max
 
1 x torba od 4kg max

Dodatni ručni prtljag može biti:
jedna tašna ili torba za laptop ili akt tašna ili futrola za dokumenta ili mala kamera ili mali ranac ili dvogled ili jedna kesa sa duty free robom ili kutija razumne veličine sa kupljenom robom (npr. par cipela, haljina za posebne prilike ili složena garderoba kao, na primer, poslovno odelo ili venčanica i sl.)
 
Dodatne stvari koje se mogu poneti sa sobom nezavisno od dozvoljenog ručnog prtljaga:
- Jakna, kaput ili sl.
- Sklopiva invalidska kolica, hodalica, štake ili drugo ortopedsko pomagalo
- Ukoliko putujete sa bebom, sklopiva kolica ili čvrsta nosiljka ili korpa za bebu, kao i hrana za bebe koja je potrebna tokom leta
- Štap za hodanje
*mobilni telefoni, tableti, štivo za čitanje i sl. se ne smatraju odvojenim artiklima, ali moraju biti spakovani u glavni ručni prtljag ili dodatnu torbu
 
Svako prekoračenje dozvoljenih dimenzija ili kilaže može biti naplaćeno 50 EUR na šalteru za prijavu na let (check-in). Nakon te naplate prtljag bi bio tretiran kao predati prtljag i prevožen u odeljku za prevoz robe.
Spajanje ukupne težine prtljaga (pooling) za više osoba nije dozvoljeno (npr. situacija gde bi jedan putnik imao ručni prtljag od 12 kg a drugi od 6 kg).
Spajanje težine glavnog i dodatnog ručnog prtljaga nije dozvoljeno (npr. situacija gde bi glavni ručni prtljag imao 9 kg a dodatni 3 kg).

 

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Oslo

Povratna karta
OD 119€

detaljnije