loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Air Serbia - Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca

Air Serbia NE DOZVOLJAVA prevoz kućnih ljubimaca u prtljažnom delu aviona (AVIH).

Prevoz kućnih ljubimaca u kabini (PETC) zajedno sa putnicima je dozvoljen. 
Pošto postoji ograničenje u broju kućnih ljubimaca koji mogu putovati u putničkoj kabini, ta usluga mora biti najavljena ranije i potvrđena od Air Serbia i drugih avio kompanija (ako ih ima u karti). Prilikom pravljenja rezervacije, putnik bi trebao da informiše agenta o nameri nošenja kućnog ljubimca. Neophodni preduslovi za podnošenje zahteva, tj. za kasnije putovanje su:

  1.  u zahtevu se mora navesti vrsta životinje
    *važne napomene:
    - Air Serbia prihvata samo pse i mačke
    - za psa je potrebno naznačiti i rasu
    - ljubimac ne sme biti opasan, agresivan i neprijatnog mirisa
    - neophodno je imati dozvolu za ulazak ljubimca u zemlju u koju putujete i ostala dokumenta zahtevana od strane zemalja izlaska, ulaska, tranzita
    - neophodno je imati uverenje o vakcinisanju protiv besnila i sva važeća zdravstvena uverenja koja su neophodna u tačkama tranzita, transfera, odredišta ili prekida putovanja
  2.  u zahtevu se mora navesti  težina kućnog ljubimca zajedno sa nosiljkom
    * važne napomene:
    - u totalu ne sme biti teže od 8 kg
    - dimenzije nosiljke - nosiljka je podložna inspekciji i odobrenju od strane Air Serbia pre prihvatanja na prevoz; ona će tokom leta biti smeštena ispod sedišta ispred putnika, pa je potrebno da njene maksimalne dimenzije ne budu veće od: 40 (dužina) x 30 (širina) x 24 (visina) cm.
    - nosiljka mora imati mrežasto platno za ventilaciju
    - nosiljka mora biti obezbeđena od otvaranja i potpuno zaštićena od potencijalnog curenja tečnosti i otpada
    - u istom kavezu mogu da budu smeštene maksimalno dve životinje koje pripadaju istom leglu
    - glava i ostali delovi tela životinje ne smeju da vire iz nosiljke u toku bilo koje faze putovanja; ljubimcu mora biti dovoljno udobno - da može da ustane, legne i da se okrene u nosiljci.

Nadoknade za prevoz ljubimaca

putovanje Za letove koje obavlja samo Air Serbia
Između Srbije i Crne Gore/ Bosne i Hercegovine/ Makedonije/ Hrvatske/ Slovenije 25 EUR
Unutar Evrope osim prethodno navedenih država 45 EUR
Između Evrope i Bliskog Istoka/ Afrike 65 EUR
Između Evrope/Bliskog Istoka i SAD 85 EUR

Usluga prevoza kućnog ljubimca se naplaćuje pre ulaska u avion. Nadoknada se primenjuje za svaki let i odvojeno za odlazak i povratak. Ukoliko putovanje uključuje više usputnih zaustavljanja, biće primenjene naplate za svaki let posebno. U slučaju kada su dve životinje iz istog legla smeštene u jednom kavezu, naplata za njihov prevoz je ista kao i naplata za samo jednu životinju.

Ako putovanje uključuje kombinovani prevoz na Air Serbia letovima i letovima jedne ili više drugih avio-kompanija ili se putuje na kod šer (code-share) letu, gde prevoz obavlja druga kompanija, moguće je da će biti primenjeni propisi za prevoz kućnih ljubimaca te druge avio-kompanije.

*pojednine zemlje imaju stroge carinske propise za uvoz i izvoz životinja, pa ka njima i do njih nije moguće poneti ljubimca - Velika Britanija, Ujedinjeni Arapski Emirati i ostale zemlje (proveriti sa agentom za više detalja)

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Oslo

Povratna karta
OD 119€

detaljnije