loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Alitalia - Predati prtljag

Predati prtljag

Pravila za predati prtljag:

Svaki predati prtljag na AlItalia letovima može imati maksimalne dimenzije do 158 cm (zbir visine + širine + dubine) i maksimalnu težinu od 23 kg ili 32 kg, u zavisnosti od klase putovanja, tj. destinacije, prema pravilima koja su prikazana u sledećoj tabeli:

Klasa putovanja prtljag
Light bez prtljaga
Economy  1 x 23 kg*
Premium Economy 2 x 23 kg**
Business 2 x 32 kg
Comfort (Rim-Milano) 2 x 23 kg

*iz/ka Japanu 2 x 23 kg . Ka Iranu 1 x 23, iz Irana 1 x 32 kg.
Iz Bliskog Istoka i Indije (isključujući Izrael i Jordan) ka SAD, Meksiku, Kanadi i obrnuto - 2 x 23 kg.
**iz Brazila 2 x 32 kg.

Light tarifa postoji na letovima između Evrope/Severne Afrike/Bliskog istoka i SAD/Kanade, kao i Rio de Ženeira/Sao Paola.

Saveti za predati prtljag:
- prtljag bi trebalo obeležiti sa kontakt podacima kako bi mogli biti kontaktirani u slučaju nekog problema
- kartonske kutije se mogu primiti kao predati prtljag ako su obeležene sa kontakt podacima, uvijene u celofan i ako se uklapaju u maksimalne dozvoljene dimenzije
- odgovornost AlItalia-e za izgubljen ili oštećen prtljag ne može da pređe iznos koji precizira Montrealska konvencija 1999, osim ako putnik ne prijavi veću vrednost unapred. Prijava veće vrednosti podrazumeva plaćanje 50 EUR od stane putnika, sa čime se osigurava za isplatu dodatnih 500 EUR u slučaju gubitka ili oštećenja prtljaga.
    

Predmeti zabranjeni za prevoz u prtljažniku

Predmeti koji se smatraju opasnima za sigurnost leta nisu dozvoljeni za predati prtljag tj. za unos u prtljažnik, kao npr. šibice, upaljači, elektronske cigare i sl. (mogu se samo nositi kod sebe sa ličnim stvarima). Rezerevne litijumske baterije ne smeju biti prevožene u prtljažniku.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda