loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

United Airlines - Deca u avionu

Deca u avionu

Za bebe ispod 2 godine, koje putuju u krilu roditelja u okviru SAD, Porto Rika i Devičanskih ostrva nije potrebna karta (plaćaju se samo aerodromske takse). Za bebe bez sedišta koje putuju na međunarodnim letovima (uključujući Kanadu, Guam i Meksiko) se mora platiti karta na tarifi za bebe (obično 10% tarife za odraslu osobu). Prilikom pravljenja rezervacije, potrebno je napomenuti da putujete sa bebom bez obzira na rutu. Kada bebe napune 2 godine, moraju imati svoje sedište, tj. morate platiti kartu na tarifi za decu. Ako beba napuni 2 godine nakon odlaznog leta, za povratni let se mora platiti sedište/tarifa za dete. 
Ako odrasla osoba putuje sa dve bebe, samo jedna joj može sedeti u krilu, dok se za drugu mora platiti sedište/tarifa za dete. Druga beba mora sedeti u sertifikovanom sigurnosnom sedištu koje obezbeđuje putnik. Osobe koje putuju sa bebama (ispod 2 godine) imaju pravo na ranije ukrcavanje u avion (pre-boarding). United ne prima bebe mlađe od 7 dana. United na međunarodnim letovima nudi kolevke za bebe do 10 kg. One se ne smeju koristiti u periodu taksiranja, poletanja i sletanja ili kada je uključen znak za vezivanje pojaseva. United dozvoljava dojenje dece na svojim letovima, a na pojedinim aerodromima postoje i posebno opremljene prostorije za tu svrhu.
Pored ostalog prtljaga koji eventualno imate, sklopiva kolica za bebe ili decu se mogu prevoziti bez doplate. Ovo takođe važi za putnike koji putuju na Basic Economy tarifama. 

nepraćena deca

Deca od 5-14 godina, koja putuju bez roditelja ili pravnog staratelja (18 ili više godine) se smatraju nepraćenom i za njih se mora rezervisati usluga pratnje.
Napomena za nepraćenu decu:

  • nepraćena deca mogu putovati samo na direktnim United letovima, dok pratnju nije moguće dobiti na code-share letovima i na letovima gde postoji kombinacija sa partnerskim avio kompanijama.
  • deca ispod 5 godina ne mogu putovati kao nepraćena
  • usluga pratnje nije raspoloživa za decu od 15 godina i stariju, pa tako deca od 15-17 godina mogu putovati sama.
  • pored cene avio karte, primenljiva je i doplata od 150 USD po pravcu putovanja za uslugu pratnje
  • kada dvoje ili više dece trebaju putovati kao nepraćena, broj godina mlađeg deteta određuje da li ova deca mogu da putuju bez pratnje roditelja/staratelja; ako mlađe dete ima manje od 5 godina prevoz nije moguć; ako mlađe dete ima od 5-14 godina, a starije između 15-17, mlađe dete se idalje smatra nepraćenim i za njega se mora zatražiti/platiti usluga pratnje.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda