loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Transavia - Deca u avionu

Deca u avionu

Putovanje sa bebom

Mladi putnik se definiše kao beba ako ima od 7 dana do 2 godine starosti. Bebe ispod 7 dana starosti ne mogu putovati na letovima Transavia-e. Svaka odrasla osoba može putovati sa najviše dve bebe - jedna beba putuje u krilu (20 EUR po letu) a za drugu je neophodno rezervisati posebno sedište (po tarifi za odraslu osobu).

Kada trudnica kupuje kartu za sebe i bebu koja se još nije rodila, Transavia dozvoljava da se naknadno unesu ime bebe i njen datum rođenja. U trenutku putovanja beba mora imati svoj, validan pasoš. U slučaju da vaša beba ima naznake bolesti, neophodno je poneti potvrdu od doktora (na engleskom jeziku) koja navodi da bolest nije (više) infektivna.

Tokom sigurnosne kontrole beba takođe mora proći kroz skener, kroz koji je možete preneti u rukama.
U slučajevima kada vam beba sedi u krilu, kabinsko osoblje će vam dati nastavak za sigurnosni pojas.

Ako će vaša beba napuniti 2 godine tokom boravka na destinaciji, morate kupiti karte u dve odvojene rezervacije - u odlasku tarifa za bebu, a u povratku puna tarifa, za odraslu osobu.

Za bebu možete poneti sledeći prtljag:
Predati prtljag do 10 kg. Ovo mogu biti kolica ili nosiljka. Ovaj prtljag mora biti predat na check-in šalteru na aerodromu, sa izuzetkom sklopljivih kolica ili sklopljive nosiljke koje na pojedinim aerodromima možete predati tek na gejtu.
Za bebu ne možete poneti poseban komad ručnog prtljag, već sve stvari koje vam trebaju tokom leta (npr. hrana, pelene ili maramice) morate staviti u svoj ručni prtljag.

U slučaju da ste za bebu kupili posebno sedište (po tarifi za odraslu osobu) od prtljaga možete poneti:
- ručni prtljag kao za odraslu osobu: maks. dim. 45 x 40 x 25 cm - garantovan prevoz u kabini ili maks. dim. 55 x 40 x 25 cm - prevoz u kabini nije garantovan.
Ako beba putuje na posebnom sedištu neophodno je poneti i sigurnosno sedište za automobil (ne šire od 42 cm i ne duže od 57 cm) koje mora biti sertifikovano za putovanje avionom. Čak iako beba sedi na posebnom sedištu aviona, tj. u sigurnosnom sedištu, morate je držati u krilu tokom poletanja i sletanja. Transavia nema opciju za rezervaciju kolevke na svojim letovima. Transavia dozvoljava dojenje bebe tokom leta.

Putovanje sa decom

Mlađi putnik od 2 od 12 napunjenih godina se definiše kao dete.
Za dete možete poneti istu količinu ručnog prtljaga kao odraslu osobu: maks. dim. 45 x 40 x 25 cm - garantovan prevoz u kabini ili maks. dim. 55 x 40 x 25 cm - prevoz u kabini nije garantovan. Dodatno možete poneti sklopljiva kolica od maks. 10 kg, koja možete poneti do gejta gde će biti preuzeta i prevožena kao predati prtljag.

Kako bi osigurali da će te sedeti zajedno sa svojom porodicom, do 48 sati pre putovanja trebate rezervisati sedišta, koja koštaju od 4 EUR po osobi.

Nepraćena deca

Deca od 5-11 godine mogu putovati sama (bez osobe od 16 godina ili preko), ali isključivo uz organizovanju pratnju avio kompanije. Naplata iznosi 50 EUR po letu. Ova usluga se može rezervisati do 48 sati pre leta. Ako vaše dete ima od 12-15 godina ono može putovati bez pratnje, ali takođe možete zatražiti pratnju kompanije.