loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

TAP Portugal - Deca u avionu

Deca u avionu

Svaka odrasla osoba sa sobom može da povede jedno dete od 2-11 godina i jednu bebu koja ima manje od 2 godine, ili samo jednu bebu mlađu od 2 godine. Beba do dve godine mora sedeti u krilu odrasle osobe ili sertifikovanom sigurnosnom sedištu (što iziskuje kupovinu tarife za dete). Deca od 2-12 godina moraju imati svoje sedište.

Prtljag

Deca (2-11 godina) imaju pravo na istu količinu prtljaga kao odrasle osobe. Ako putujete sa decom od 2-5 godina, pored prtljaga besplatno možete nositi i kolica ili sigurnosno sedište (koje se koristi u kabini). Bebe (ispod 2 godine) imaju pravo na 10kg predatog prtljaga (sa izuzetkom discount tarifa). Pored toga mogu nositi predmete kao što su sklapajuća kolica, sigurnosno sedište ili korpa. Na discount nivou tarife za bebu možete poneti samo gore navedene predmente bez predatog prtljaga od 10kg.
 
Prioritetno ukrcavanje

Ako putujete sa bebama ispod 2 godine možete dobiti prioritetno ukrcavanje, tj. priliku da prvi uđete u avion, ostavite ručni prtljag i smestite se u sedišta.

Kolica

Na većini aerodroma se kolica mogu koristiti sve do vrata aviona. Ona će tada biti preuzeta i vraćena vam po izlasku iz aviona.

Sigurnosno sedište

Sigurnosno sedište za automobil mogu koristiti deca od 2-5 godina, a to treba biti najavljeno bar 24h pre leta.

Kolevka za bebe

  • raspoložive su na dugolinijskim letovima i na nekim srednjelinijskim letovima u biznis klasi
  • beba ne sme biti teža od 11kg i ne sme biti starija od 12 meseci
  • dimenzije kolevke su 57cmx34cmx22.4cm
  • kolevka se ne sme koristiti tokom poletanja/sletanja, kao ni tokom uključenog znaka za vezivanje pojaseva
  • broj kolevki na svakom letu je ograničen pa ih zato treba rezervisati što ranije

Nepraćena deca (UMNR)

Uslovi su promenljivi u odnosu na starost deteta:

  • TAP ne prihvata nepraćenu decu od 3 meseca do 4 godine starosti.
  • bebe ispod dve godine starosti moraju potovati u pratnji odrasle osobe, a ta osoba mora imati najmanje 18 godina; druga opcija je da se rezerviše i plati pratnja koja će biti sa bebom tokom celog trajanja putovanja.
  • dete od 2-4 godine može biti praćeno od strane osobe od 12-15 godina ali bi se za oba putnika rezervisala i primenila UMNR usluga; druga opcija je da se rezerviše i plati pratnja koja će biti sa detetom tokom celog trajanja putovanja.
  • Putnik od 16 godina ili starili može putovati sa detetom od 5-11 godina, pod uslovom da je on unapred navedeni pratioc deteta.
  • deca od 5-11 godina koja putuju sama se uvek smatraju nepraćenom decom i za njih se mora rezervisati odgovaraću usluga
  • deca između 12-17 godina mogu dobiti status nepraćene dece i dobiti uslugu pratnje na zahtev roditelja
  • nepraćenim detetom se takođe smatra dete koje putuje u drugoj kabini/klasi od odrasle osobe
  • uslugu za nepraćenu decu je neophodno zatražiti prilikom pravljenja rezervacije i ona onda mora biti odobrena od strane avio kompanije. Avio kompanija mora dobiti kontakt podatke i ostale detalje o osobi koja će dovesti dete na aerodrom polaska i osobi koja će sačekati dete na aerodromu dolaska 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Budimpešta Lisabon

Povratna karta
OD 84€

detaljnije

Budimpešta Porto

Povratna karta
OD 108€

detaljnije

Budimpešta Faro

Povratna karta
OD 119€

detaljnije