loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Swiss International Air Lines - Deca u avionu

Deca u avionu

Bebe do 2 godine starosti

Bebe do 2 godine starosti moraju da imaju kartu za putovanje ali im nije potrebno mesto/sedište, već mogu da budu u krilu odrasle osobe. Tarifa za bebe, bez sedišta košta oko 10% tarife za odraslu osobu. Za novorođenčad koja imaju manje od 7 dana će vam biti potrebna potvrda od lekara da beba može letiti, kako bi bila primljena na let.
U slučaju da beba napuni dve godine između odlaznog i povratnog dela karte, kompletno nova karta za dete mora biti izdata za ceo itinerer. U tom slučaju popust za bebe nije više primenljiv i karta mora biti kreirana od tarife za decu, koja se primenjuje na sve segmente, čak i one iskorišćene. Drugi način jeste da se izda karta u jednom pravcu za povratnu putovanje, koja bi bila na tarifi za decu.

Deca između 2 i 11 godina starosti

Na dosta tarifa postoji određen popust za decu, ali takođe postoje i tarife (najčešče promotivne i jeftinije) koje nemaju popust za decu.

Dečija sedišta u putničkoj kabini

U avion je moguće uneti posebna sedišta za decu, sve dok su deca ispod 12 godina starosti i ispod 27 kg. U slučaju da želite posebno sedište za bebu, to mora biti najavljeno, tj. rezervisano unapred, pa preporučujemo da to napomente agentu u trenutku pravljenja rezervacije. Ako nosite dečija sedišta za automobile, imajte u vidu da ona moraju odgovarati dimenzijama Swiss-ovih sedišta - 43 x 43 cm.
'Baby basket' (kolevka) je dostupan u svim klasama na dugolinijskim letovima, kao i u biznis klasi na evropskim letovima. Kolevka je sertifikovana za bebe do 8 meseci, tj. do težine od 11 kg. Broj ovih kolevki za bebe je ograničen, pa je treba unapred zatražiti od agenta. Ako nosite svoju korpe/bagi za bebu, ona će biti preuzeta na ulasku u avion i vraćena vam na iskrcavanju.

Nepraćena deca

  • ispod 2 godine

    Dete uvek mora biti praćeno od strane odrasle osobe (minimum 18 godina starosti).

  • 2 - 4 godine

    Dete može da putuje ako je praćeno od rođaka/staratelja koji ima minimum 16 godina, ili od osobe sa minimum 18 godina.

  • 5 - 11 godine

    Ako dete putuje samo: usluga nepraćenog deteta je obavezna.
    ako putuje sa osobom od min. 12 godina - usluga nepraćenog deteta nije obavezna, ali se može zatražiti.

  • 12 - 17 years

    Usluga nepraćenog detata nije obavezna ali se može zatražiti.

Prema tome, bukiranje usluge za nepraćenu decu (UM - Unaccompanied Minor) je obavezno za decu ispod 12 godina starosti koja putuju sama, ali ste u mogućnosti da istu uslugu bukirate i ako vaše dete ima između 12 i 17 godina.
Uslugu za nepraćeno dete je moguće bukirati samo ako dete putuje sa jednom kartom, tj. ako su svi letovi pod jednim brojem elektronske karte. U slučaju da imate kartu gde i druge kompanije obavljaju letove, agent vam mora potvrditi da je usluga potvrđena na svakom segmentu putovanja.

Cenovnik za uslugu nepraćenog deteta (za letove koje obavlja Swiss)

sektor leta cena
U okviru Evrope
CHF 70
EUR 60
USD 90
CAD 90
Interkontinentalno
CHF 120
EUR 100
USD 150
CAD 150

* cena se računa po svakom sektoru/letu; odlazni i povratni let su posmatraju kao odvojeni sektori/letovi.

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda