loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Ryanair - Deca u avionu

Deca u avionu

Prilikom rezervacije na Ryanair-u neophodno je izabrati tačnu starosnu kategoriju putnika, u protivnom putnicima koji su nepravilno uneti neće biti moguća online prijava na let.
(potrebno je uneti starost u trenutku putovanja a ne u trenutku rezervacije)

  • Odrasle osobe se smatraju putnicima koji imaju preko 16 godina u trenutku putovanja.
  • Tinejdžeri su putnici između 12 i 15 godina starosti. U slučaju da tinejdžer napuni 16 godina tokom putovanja, potrebno je kupiti dve karte u jednom pravcu - jednu po tarifi za tinejdžera a drugu za odraslu osobu.
  • Decom se smatraju putnici koji imaju između 2 i 11 godina (do napunjenih 12). U slučaju da dete napuni 12 godina tokom putovanja, potrebno je kupiti dve karte u jednom pravcu - jednu po tarifi za dete a drugu za tinejdžera.
  • bebama se smatraju putnici sa manje od dve godine starosti u trenutku putovanja. U slučaju da beba napuni 2 godine tokom putovanja, potrebno je kupiti dve karte u jednom pravcu - jednu po tarifi za bebu a drugu za dete.


bebe
Na Ryanair-u bebe mogu putovati kod odrasle osobe u krilu, ako su imaju od 8 dana do napunjene dve godine. Nakon napunjene dve godine se smatraju decom i moraju imati zasebno sedište. Za bebu možete poneti dodatnu ručnu torbu do 5 kg (pored vaše) kao i dva komada opreme za bebe, kao što je nosiljka ili sklapajuća kolica.
Moguće je i dokupiti posebno sedište za vašu bebu u kom slučaju ona mora sedeti u sedištu za automobil, tj. sigurnosnom sistemu za putovanja koje se treba uklopiti u avionsko sedište. U slučaju kupovine sedište za bebu ona dobija standardnu količinu ručnog prtljaga koja važi i za odrasle osobe, a takođe dobijate mogućnost da dokupite i čekirani prtljag za nju.

rezervacija sedišta
U slučaju kada 1 odrasla osoba putuje sa maks. 4 dece (mlađih od 12 godina), plaćanje rezervacije sedišta je neophodno za tu odraslu osobu, a za decu će biti besplatno (važi za standard sedišta od reda 18 do 30). 

Nepraćena deca
Ryanair ne prevozi nepraćenu decu ispod 16 godina, prema tome svi mlađi putnici moraju biti praćeni od strane putnika koji ima 16 godina ili preko. Usluga pratnje na Ryanair-u nije raspoloživa.


Ryanair nudi određen paket benefita (uz doplatu) za porodice koju naziva Family Plus, a koji pruža:
- priority uslugu i dva garantovana ručna prtljaga (manji i veći) u kabini za celu porodicu
- 2 komada predatog prtljag do 20 kg svaki (ukupno za celu porodicu)
- određen popust za rezervaciju sedišta u odnosu na broj putnika u porodici