loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Ryanair - Klase

Klase

Ryanair kao nisko-budžetna avio kompanija nema odvojene klase putovanja, već je konfiguracija napravljena za jedinstvenu klasu/kabinu. Irska avio kompanija je jedan od začetnika low-cost ponude u evropskom avio saobraćaju, koja je putnicima donela osnovnu uslugu prevoza, tj. mogućnost izbora tačno onih dodatnih usluga koje su im potrebne u konkretnoj prilici. Takve opcije su bitne za niske cene po kome su niskobudžetne avio kompanije naširoko poznate, iako su modeli poslovanja sa kojima se balansiraju operativni troškovi značajno kompleksniji (alternativni aerodromi, point-to-point saobraćaj, flota od jednog ili dva tipa aviona, konfiguracija kabine za jednu klasu, primarno internet prodaja, itd.).

Izbor sedišta je napravno opcionalna stvar na Ryanair-u, pa će vam tako ono biti nasumično dodeljeno ako se ne odlučite da ga sami izaberete i platite taj izbor. Ovo posebno može biti važno ako putujete u grupi, i želite da tom prilikom sedite zajedno. Ako je to slučaj, ili jednostavno želite da izaberete komfornija sedišta, trebate platiti sledeće nadoknade:

  • Extra legroom - sedišta sa više prostora za noge, koja se nalaze u redovima 1 (A,B,C), 2 (D,E,F) i u 16-17: cena od 15 EUR
  • Front - sedišta u prvim redovima, od reda 2-5: cena od 13.01 EUR.
  • Standard - standardna sedišta koja dobijate i nasumičnim izborom, tj. bez doplate; ipak ako ne želite da stvar prepustite slučaju već želite isključivo sedište do prozora ili u sredini ili do prolaza, to će vas koštati od 3 EUR pa naviše.

U slučaju kada 1 odrasla osoba putuje sa maks. 4 dece (mlađih od 12 godina), plaćanje rezervacije sedišta je neophodno za tu odraslu osobu, a za decu će biti besplatno (važi za standard sedišta od reda 18 do 30).