loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Qatar Airways - Tarife

Tarife

Kako bi svojim putnicima ponudio veću mogućnost izbora, Qatar Airways je kreirao 4 tarifne porodice. Sve klase putovanja imaju različite nivoe tarifa koje odgovaraju potrebama i budžetu putnika.

Promo tarife:
Promo tarife su tarife najnižeg nivoa i raspoložive su za kupovinu samo u ograničenom vremenskom periodu. Ipak njihove restrikcije su veće nego kod ostalih tarifnih porodica.

Saver tarife:
Ove tarife su tarife osnovnog nivoa i raspoložive su za prodaju i putovanja tokom cele godine (kao i sve druge tarife zavise od trenutne raspoloživosti). Ove tarife se mogu promeniti i refundirati uz penal.

Value tarife:
Value tarife dozvoljavaju otkazivanje i promene uz manje penale, i imaju duži rok trajanja rezervacije, tj. rok za izdavanje karte u poređenju sa Saver tarifama.

Flexi tarife:
Flexi tarife su tarife najvišeg nivoa i one omogućavaju promene i otkazivanje bez penala (osim u slučaju nepojavljivanja na letu), a takođe na njima je najduže moguće držati rezervaciju.


Tabela ispod je prikaz tarifnih porodica u prvoj, biznis i ekonomskoj klasi. Taj prikaz je samo primer najčešćeg stanja stvari, a moguće su varijacije na pojedinim destinacijama. Iz tog razloga trebate detaljno proučiti pravila vaše konkretne tarife prilikom kupovine karte.

Prva klasa:

  First Promo First Saver First Value First Flexi
promena $ $ $
otkazivanje $ $ $
nepojavljivanje $ $ $ $

Biznis klasa:

  Business Promo Business Saver Business Value Business Flexi
promena $ $ $
otkazivanje X $ $
nepojavljivanje X $ $ $

Ekonomska klasa:

  Economy Promo Economy Saver Economy Value Economy Flexi
promena $ $ $
otkazivanje X $ $
nepojavljivanje X $ $ $

✔   dozvoljeno bez penala                 $   uz penal                  X   nije dozvoljeno

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda