loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Pegasus Airlines - Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca

Na domaćim letovima Pegasus Airlines-a možete nositi pse, mačke i ptice, a na međunarodnim letovima pse i mačke.
Prevoz ljubimaca mora biti najavljen ranije, a po mogućstvu prilikom pravljenja rezervacije za putnika. Pošto je broj mesta za prevoz životinja ograničen (po letu maksimalno 6 kaveza, tj. 12 ljubimaca u putničkoj kabini i 4 transportera u prtljažniku) potvrđivanje zahteva za prevoza za prevoz životinje na konkretnom letu nije garantovan i zavisi od raspoloživosti.

Za prevoz se ne prihvataju borbeni psi. Rasa psa Kagnal se prihvata samo do 6 meseci starosti. Rase kao što su Američki Pit Bul, Američki Staford Terijer, Bokser, Buldog, Kavkaski ovčar, Čau čau, Doberman, Dogo Argentino, Brazilski pas, Japanska Tosa, Mastif, Napuljski mastif, Pit Bul Terijer, Kanarski pas i Rotvajler se ne prihvataju za prevoz.

Ljubimci se prihvataju na letove ako su stariji od 12 nedelja (3 meseca). Ne prihvataju se trudne životinje, niti mladunci koji se i dalje hrane majčinim mlekom.

Pegaus dozvoljava prevoz ljubimaca u putničkoj kabini (PETC) pod uslovom da zajedno sa transporterom ne prelaze težinu od 8 kg. Životinje koje su zajedno sa transporterom teže od 8 kg se mogu prevoziti u prtljažnom delu aviona (AVIH). Prevoz životinja u kabini (PETC) nije dozvoljen na letovima ka/iz Ujedinjenom Kraljevstvu, Bahreinu, Dohi, Dubaiu i Abu Dabiu.

Dimenzije transportera za životinje koje se prevoze u kabini (PETC) ne smeju prelaziti 55 cm x 40 cm x 20 cm. Maksimalno 2 mačke, 2 psa ili dve ptice mogu biti u jednom transporteru, pod uslovom da su iz istog legla ili da je u pitanju majka i mladunče.

Putnici sa sobom moraju nositi zdravstvenu i dokumentaciju o vakcinaciji, kao i identifikaciju tj. pasoš životinje. Pegausu zadržava pravo da ne primi životinju na let iz opravdanih razloga. Ljubimac mora biti zdrav, bezopasan, čist i bez neprijatnih mirisa. Ako postoji bilo kakva sumnja da ovi uslovi nisu ispunjeni, posebno ako je ljubimac uznemiren, agresivan, bolestan, previše star ili mlad, ovo predstavlja rizik i nadležno osoblje može da ne dozvoli prevoz životinje..

Ako težina životinje sa transporterom prelazi 8 kg, ljubimac se prevozi u ventiliranom prtljažniku aviona (AVIH). Ovi ljubimci su podeljeni u dve kategorije:
- AVIS (AVIH small/male): životinje između 8 - 15 kg
- AVIB (AVIH big/velike): životinje preko 15 kg

Transporter u kome se ljubimac prevozi u prtljažniku (AVIH) mora obezbediti putnik. Dimenzije ne smeju prelaziti 55 cm x 40 cm x 20 cm. Transporter mora biti konstruisan od materijala koji se lako transportuju, mora biti dobro ventiliran, treba imati sigurnu bravu napravljenu od metala, mora biti dovoljno prostran da životinja može da ustane, okrene se i legne u njemu. Unutrašnjost transportera treba biti napravljena od mekšeg sloja kako se životinja ne bi povredila, a spoljašnost takođe ne sme imati oštre delove. Transporter mora biti čist i u njemu mora biti dovoljno hrane i vode za vreme koje će životinja provesti u transportu.


Prevoz kućnih ljubimaca na letovima Pegasus Airlines-a podrazumeva doplatu:

Domaći letovi (u okviru Turske):
PETC - ljubimci do 8 kg (zajedno sa transporterom) koji se prevoze u kabini: 60 TRY 
AVIH(S) - ljubimci između 8 kg i 15 kg (zajedno sa transporterom) koji se prevoze u prtljažnom prostoru: 120 TRY
AVIH(B) - ljubimci preko 15 kg  (zajedno sa transporterom) koji se prevoze u prtljažnom prostoru: 180 TRY

Međunarodni letovi:
PETC - ljubimci do 8 kg (zajedno sa transporterom) koji se prevoze u kabini: 45 USD
AVIH(S) - ljubimci između 8 kg i 15 kg (zajedno sa transporterom) koji se prevoze u prtljažnom prostoru: 70 USD
AVIH(B) - ljubimci preko 15 kg  (zajedno sa transporterom) koji se prevoze u prtljažnom prostoru: 90 USD

 

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Istanbul

Jedan pravac
OD 65€

detaljnije

Beograd Mineralnije Vodi

Povratna karta
OD 234€

detaljnije

Beograd Harkov

Povratna karta
OD 247€

detaljnije