loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Pegasus Airlines - Deca u avionu

Deca u avionu

Na Pegasus Airlines-u putnici od 0 - 2 godine se smatraju bebama, a putnici od 2 - 12 godina se smatraju decom. 

Bebe neće biti prihvaćene na let ako nije prošlo više od 48h od njihovog rođenja. Od 48h sati do 7 dana nakon rođenja bebe će biti prihvaćene samo uz potvrdu doktora da mogu putovati avionom. Svaka odrasla osoba može putovati samo sa jednom bebom. Beba isključivo putuje sa roditeljem ili sa odraslom osobom koju su ovlastila oba roditelja (dodatna ograničenja mogu važiti za putovanja na Severni Kipar).
Beba sedi u krilu odrasle osobe i ne zauzima posebno sedište, a takođe plaća tarifu sa popustom za bebe. Obično je to fiksan iznos koji zavisi od rute i tarife putovanja - od 4 EUR na domaćim letovima, pa do 40+ EUR na međunarodnim letovima sa konekcijom. 

Deca od 2 - 12 godina putuju isključivo sa roditeljem ili sa odraslom osobom koju su ovlastila oba roditelja (dodatna ograničenja mogu važiti za putovanja na Severni Kipar). Deca zauzimaju posebno sedište i imaju popust na pojedinim tarifama.
Deca koja imaju više od 12 godina mogu putovati sama na Pegasus-ovim letovima, ali ne mogu voditi sa sobom decu ispod 12 godina.
Deca ispod 12 godina, na određenim nepromotivnim tarifama imaju popust od 10% u odnosu na odraslu osobu.

Pegasus trenutno ne nudi mogućnost za uslugu pratnje nepraćene dece.

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Istanbul

Jedan pravac
OD 65€

detaljnije

Beograd Mineralnije Vodi

Povratna karta
OD 234€

detaljnije

Beograd Harkov

Povratna karta
OD 247€

detaljnije