loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Air Montenegro - Ručni prtljag

Ručni prtljag

Pravila za ručni prtljag:

Na letovima Air Montenegro sa sobom u kabinu možete poneti:
- jedan komad ručnog prtljaga, maksimalne težine do 8kg, čiji zbir dimenzija (uključujući točkove, ručke i spoljne džepove) ne prelazi 115cm (55x40x20 cm).

Imajte u vidu da na aerodromima postoje kalupi za proveru dimenzija ručnog prtljaga (metalni okviri u koji je potrebno staviti ručni prtljag). Ukoliko Vaš prtljag staje u okvir, ispunjava standardne dimenzije, u suprotnom, mora se napraviti reorganizacija i prepakivanje ili ručni prtljag mora putovati kao predati.

dodatni lični predmeti:
Osim jednog komada ručnog prtljaga u kabinu možete uneti kaput/jaknu, kišobran, štake, kameru, dvogled, materijal za čitanje (u količini koja odgovara vremenu trajanja leta), nosiljku ili sklopiva kolica za dete. U ručnom prtljagu može se prenositi i hrana za bebe u tečnom ili kašastom stanju i mleko u odgovarajućoj količini, u zavisnosti od dužine trajanja leta. Putnik koji koristi lekove u obliku tečnosti, iste može nositi u ručnom prtljagu isključivo uz lekarski nalaz (može biti izvršena provera autentičnosti lekarskog uverenja) izdat od nadležne medicinske ustanove ili ovlašćene lekarske ordinacije. Ovo isto važi i za prenos medicinskih preparata kao što su insulin, krvna plazma i sl.

U putničku kabinu se još mogu uneti:

  • pribor za nokte, bez sečiva i turpije;
  • laptop računari, tableti, mobilni telefoni i sl;
  • upaljač - jedan po putniku, šibice koje se ne mogu upaliti trenjem.

Savetuje se da stvari od velike vrednosti, kao što su novac i nakit, važna poslovna dokumenta, ključeve i lične stvari (koje su za vas od posebnog značaja) nosite u ručnom, a nikako u predatom prtljagu.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Podgorica

Povratna karta
OD 109€

detaljnije

Beograd Tivat

Povratna karta
OD 109€

detaljnije

Podgorica Lion

Povratna karta
OD 178€

detaljnije