loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Lufthansa - Deca u avionu

Deca u avionu

VAŽNO - kao posledica direktive Evropske Unije, deca moraju imati svoj putni dokument sa slikom, pa podaci o detetu na pasošu roditelja više nisu validni za putovanje - bez obzira na starost deteta.

Prilikom rezervacije leta važno je uneti starost dece kako bi se primenila odgovarajuća tarifa.
Lufthansa razlikuje dva tipa tarifa za decu:
- tarifa za bebe: bebe (0-2 godine koje ne zauzimaju sedište) putuju besplatno na letovima u okviru Nemačke, tj. po ceni od 10% tarife za odraslu osobu na svim ostalim rutama; beba sedi u krilu odrasle osobe; za bebe koje napune 2 godine tokom putovanja, treba doplatiti sedište, tj. tarifu za decu.
- tarifa za dete: deci između 2 - 11 godina (do 12-og rođendana) je neophodno sedište, za koje se uglavnom plaća 75% tarife za odraslu osobu.   

  • Lufthansa ne pruža dodatne bezbednosne sisteme za decu, ali roditeljima je dozvoljeno da ponesu svoje kao što su na primer dečije sedište za kola ili korpa za bebu.
  • kišobran kolica se ne moraju uvek prevoziti kao predati prtljag, već se na nekim aerodromima mogu koristiti sve do samog ulaska u avion, kada ih preuzimaju aerodromski službenici, a onda ih na dolaznom aerodromu vraćaju pri izlasku iz aviona.
  • ista procedura važi za nosiljke i ostala kolica
  • Lufthansa ima specijalno pripremljene obroke za decu i bebe (nije garantovana raspoloživost pa se preporučuje da putnici nose svoju svoju specifičnu hranu za bebe/decu)
  • posada Lufthanse može zagrejati flašice ili hranu za bebe; u avionu se mogu dobiti specijalne flašice sa vodom za bebe 
  • na avionu postoje rezervne pelene za hitne slučajeve, kao i specijalna mesta u toaletu gde možete presvući bebu
  • na dugolinijskim Lufthansa letovima postoji mogućnost za rezervaciju kolevke za bebe (do 14kg i 83 cm dužine); pošto je broj ovih kolevki ograničen treba je rezervisati do 48 sati pre poletanja.


Nepraćena deca (Unaccompanied minor - UMNR):

Deca starosti između 5 i 11 godina mogu putovati nepraćena samo ako rezervišu ovu specijalnu uslugu, ili ako putuju sa nekim ko ima najmanje 12 godina. Sa druge strane, ova usluga može biti rezervisana i za nešto stariju decu - od 12 - 17 godina.

Pored cene karte, za uslugu nepraćene dece plaća se dodatna nadoknada. 
Nadoknada se naplaćuje po letu i po detetu (čak i kad više dece putuje zajedno):

ruta nadoknada
segment/let u okviru Nemačke ili Evrope EUR 60
interkontinentalni segment/let EUR 100

*kontaktirajte agente Fly Experta za obavezne podatke i dokumente koji se moraju pripremiti za nepraćeno dete.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda