loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Hainan Airlines - Deca u avionu

Deca u avionu

putovanje sa bebama

Hainan Airlines na svoje letove prihvata bebe od 14 ili više dana (ili od 90 dana za bebe koje su rođene pre termina) do 2 godine starosti. Bebu mora pratiti odrasla osoba sa najmanje 18 godina, koja nad njom ima puno pravno starateljstvo. Za bebe koje putuju u krilu odrasle osobe, bez posebnog sedišta se naplaćuje 10% od pune vrednosti tarife. Ako želite da kupite posebno sedište za bebu, biće primenjena tarifa za decu. Maksimalno dve bebe mogu putovati sa jednom odraslom osobom, dok se za jednu od tih beba mora platiti posebno sedište, tj. tarifa za decu. Kada putujete sa bebom imate besplatno prioritetno ukrcavanje.

Količina prtljaga koje možete poneti za bebe (koje ne zauzimaju sedište):

  • na letovima na kojima se primenjuje komadni koncept: jedan komad prtljaga, ne teži od 23 kg i sa zbirom dimenzija (dužina + širina + visina) koji ne prelazi 115 cm
  • na letovima koji upotrebljavaju težinski koncept: 10 kg
  • jedna sklopljiva kolica ili kolevka mogu biti unete u kabinu - maksimalno 5 kg i 20 x 40 x 55 cm; ako težina ili dimenzije prelaze ove limite biće prevoženi u prtljažniku bez naplate

Na Hainan-u je moguća rezervacija specijalnih obroka za bebe - pire od povrća ili voća, ili pasta od mesa.
Na dužim letovima je moguće zatražiti kolevku za vašu bebu. Kolevka je duga 72 cm i može nositi bebe do 11 kg.
Na avionom postoje daske za presvlačenje beba.

putovanje sa decom

Deca od 2-12 godina starosti imaju popust na avio karte, tj. plaćaju 50% tarife na domaćim letovima i 75% pune tarife na međunarodnim letovima (osim ako nije drugačije navedeno u uslovima tarife).
Kada putujete sa decom preporučuje se da uradite online prijavu za let, kako bi osigurali da će cela porodica sedeti zajedno. Na svim međunarodnim letovima je moguće izabrati standardna sedišta u ekonomskoj klasi bez nadoknade, a uz doplatu možete rezervisati sedišta u prednjem delu kabine koja imaju više prostora za noge i omogućavaju brže iskrcavanje.
Na aerodromima u Pekingu i Hajkou su raspoložive CUSS mašine koje omogućavaju samostalnu prijavu za let, gde možete uraditi check-in za celu porodicu.
Količina prtljaga koji deca mogu poneti je ista kao za odrasle osobe, a zavisi od klase putovanja. Više detalja o prtljagu možete pronaći ovde.
Za decu je moguće poneti jedna sklopljiva kolica u kabinu - maksimalno 5 kg i 20 x 40 x 55 cm; ako težina ili dimenzije prelaze ove limite biće prevezena u prtljažniku bez naplate. Kolica će imati i oznaku za prioritetno iskrcavanje.
Hainan nude specijalno pripremljene obroke za decu između 2 do 5 godina starosti. Poželjno je da ih zatražite prilikom rezervacije, kako bi zahtev bio blagovremeno potvrđen.
Ako putujete sa decom do 5 godina, imaćete prioritetno ukrcavanje na letovima Hainan Airlines-a.


nepraćena deca

Rezervaciju za uslugu pratnje je neophodno napraviti bar 60 minuta pre poletanja, ali savetuje se da to bude urađeno prilikom rezervacije letova. 

  • Nepraćenom decom se nazivaju deca od 5-12 godina koja putuju bez pratnje odrasle osobe (18 i više godina)
  • Nepraćena deca se ne mogu prevoziti u sledećim slučajevima: hendikepirana deca ispod 12 godina, deca od 5-12 godina na putovanjima koja podrazumevaju više segmenta (letovi sa konekcijom), kod-šer letovi gde je Hainan Airlines samo marketing prevozilac. 
  • Za nepraćenu decu ne postoji popust na tarifu tako da plaćaju punu cenu karte.
  • U slučaju da roditelji to zatraže, za decu od 12-15 godina se takođe može organizovati pratnja, koja je besplatna na domaćim letovima, ali se naplaćuje na međunarodnim.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda