loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

easyJet - Ručni prtljag

Ručni prtljag

Pravila za ručni prtljag:

Svi putnici easyJet-a imaju pravo na jedan komad ručnog prtljag.

Za putovanja pre 10.feb.2021:
Veličina glavnog komada ručnog prtljaga zajedno sa ručkama i točkovima ne sme prelaziti 56 cm x 45 cm x 25 cm. U slučaju da vaš prtljag prelazi ove propisane dimenzije, on će biti smešten u prtljažnik i u ovom slučaju dodatno naplaćen.
Ručni prtljag treba biti smešten u pregradi iznad glave ili ispod sedišta ispred.

Dodatni, manji komad prtljaga, koji se smešta ispod sedišta ispred ne sme prelaziti dimenzije od 45 cm x 36 cm x 20 cm. To je npr. manji ranac, laptop torba ili akt tašna.
Dodatni komad ručnog prtljaga možete poneti ako ste vlasnik easyJet Plus kartice, imate kupljenu FLEXI tarifu, na Up Front (prednji redovi) ili Extra Legroom (više prostora za noge) sedištu, ili ako putujete sa bebom u krilu. 

Dodatni predmeti koji se pored ručnog prtljaga mogu uneti u kabinu su:
kišobran, ogrtač, štake, štap sa hodanje, jedna standardna torba sa kupovinama iz bescarinskih prodavnica na aerodromu.
 
Za putovanja posle 10.feb.2021:
Sedište koje ste rezervisali određuje količinu ručnog prtljaga koji možete imati sa sobom.
Svi putnici mogu imati manju ručni torbu koja nije ograničena težinom ali čije dimenzije ne smeju biti preko 45 cm x 36 cm x 20 cm (zajedno sa ručkama i točkovima).
Putnici koji su rezervisali Up Front (prednji redovi) ili Extra Legroom (više prostora za noge) sedišta pored manjeg ručnog prtljaga (45 cm x 36 cm x 20 cm) imaju pravo na i na standardni ručni prtljag maksimalnih dimenzija do 56 cm x 45 cm x 25 cm.

Na letovima easyJet-a takođe postoji opcija za ručni prtljag koja se naziva Hands free (slobodne ruke), a podrazumeva da glavni komad ručnog prtljaga (56cm x 45cm x 25 cm) predate na aerodromu kao predati prtljag. Taj ručni prtljag dobija oznaku prioritetnog prtljaga, što znaće da će biti među prvima na traci za iskrcavanje. Ova usluga 5 GBP po pravcu. Dobijate manju plastičnu kesu u koju možete staviti vredne i neophodne predmete, koje unosite u kabinu. Dodatna, manja torba i artikli iz bescarinskih prodavnica se mogu uneti u kabinu.