loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Emirates - Deca u avionu

Deca u avionu

Na Međunarodnom aerodromu Dubai porodice se decom se mogu prijaviti za let na odvojenim check-in šalterima, a takođe za njih je rezervisano prioritetno ukrcavanje. Na aerodromu u Dubaiu se možete prijaviti za let do 24h ranije i tom prilikom predati vaš prtljag. Raspoloživa su i kolica za decu koju možete koristiti dok ste na aerodromu. U aerodromskim salonima postoje posebne sobe gde majke mogu hraniti ili presvući svoje bebe, dok deca mogu igrati video igre.

Ako putujete sa bebama (0-2 godine) na letove Emirata možete poneti predati prtljag do 10 kg ako je primenljiv težinski koncept ili do 23 kg ako je primenljiv težinski koncept. Pored ličnog prtljaga, putnici sa bebama mogu poneti još jedan ručni prtljag sa neophodnim stvarima za bebu, kao i sklopljiva kolica ili nosiljku ili sigurnosno sedište (ako nema mesta u kabini ovi predmeti se prevoze sa predatim prtljagom bez doplate).

Za vaš let možete naručiti dečiji obrok ili obrok za bebe, ili ako se odlučite da ponesete svoj, kabinsko osoblje Emirates-a ga može podgrejati.
Sistemi za zabavu (pod imenom "ice") u avionima Emirates-a sadrže velilki izbor dečijih kanala uz koje mogu uživati tokom trajanja leta. Takođe na tom sistemu mogu igrati više od 100 igrara ili se fotografisati kamerom sa koje kasnije možete preuzeti ove fotografije za uspomenu. 
Ako putujete sa bebama u avionskim toaletima imate na raspolaganju stolove za presvačenje, uz koje možete dobiti i maramice, pelene i sl. Moguća je i ranija rezervacija kolevke za bebe.

Nepraćena deca

Emirates pruža uslugu pratnje za:

  • decu između 5 i 15 godina koja putuju sama
  • decu ispod 8 godina koja putuju u različitoj kabini (klasi) od odrasle osobe.
  • deci iznad 8 godina koja putuju zajedno sa detetom ispod 8 godina u različitoj kabini od odrasle osobe

Nepraćena deca dobijaju pratnju aerodromskog osoblja koje će ih odvesti do aviona kada dođe vreme za ukrcanje. Na aerodromu u Dubaiu postoji poseban salon blizu check-in šaltera gde deca čekaju na svoj let i gde se mogu igrati, pojesti i popiti nešto. Ovaj salon će takođe upotrebljavati nepraćena deca koja lete sa Emirates-om i imaju konekciju u Dubaiu.
Usluga za nepraćenu decu se plaća kupovinom tarife za odraslu osobu. Usluga pratnje je neophodna za decu ispod 12 godina koja putuju sama, a sa 12 godina ili preko je opcionalna.

 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda