loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Croatia Airlines - Deca u avionu

Deca u avionu

Deca do 2 godine (bebe)

Bebe (od 7 dana do 2 godine starosti) ne zauzimaju posebno sedište već sede u krilu odrasle osobe, ali im se izdaje posebna avio karta. Na domaćim linijama Croatia Airlines-a bebe putuju besplatno, dok u međunarodnom saobraćaju njihova karta iznosi 10 % primenive tarife za odraslu osobu. Prilikom rezervacije obavezno trebate naglasite da putujete s bebom i trebate navesti njen datum rođenja. Za bebu možete rezervirati i odvojeno sedište koje plaćate prema primenjivoj tarifi za decu i u tom slučaju obavezno je korišćenje dečeg sedišta za automobil, koje ima sertifikatat za putovanje avionom.

U pratnji bebe mora putovati odrasla osoba, ne mlađa od 18 godina (16 ako je član porodice). Jedna odrasla osoba može putovati s najviše dve bebe, od kojih jedna mora biti stara najmanje šest meseci. U tom slučaju jedna beba sedi u krilu odrasle osobe, a druga na posebnom putničkom sedištu, tj. u sigurnosnom sedištu za automobil.

Deca od 2 do 12 godina

Deca od 2 do 12 godina zauzimaju posebno sedište, kao i odrasle osobe. Deca mogu putovati uz odraslu osobu ili kao nepraćena djeca, a njihove se avio karte izdaju po tarifama za decu (maksimalni popust od 50 %). Nije ograničen broj dece koja putuju s jednom odraslom osobom, a moguće je zatražiti ukrcavanje u avion pre drugih putnika. Ako vam je potrebna pomoć ili želite da svi članovi vaše grupe sede zajedno u avionu, to obavezno trebate napomenuti Fly Experts agentu.

Dečija kolica

Deca do 4 godine starosti imaju pravo na besplatan prevoz jednih sklopivih kolica. U zavisnosti od aerodroma možete ih predati osoblju na kapiji (gate) ili na samom ulazu u avion.

Dečije sedište za automobil

Sigurnosno sedište mora biti odobreno za prevoz avionom - maks. širina 40 cm.
Putnik je odgovoran za vezanje sigurnosnog sedišta na putničko sedište, a ako se sigurnosno sedište ne može pravilno postaviti potrebno je prijaviti ga kao predati prtljag.
 

Nepraćena deca

Nepraćena deca su deca od 5 do 12 godina, koja putuju sama i o kojima prevoznik vodi posebnu brigu. Roditelji mogu zatražiti pratnju i za decu stariju od 12 godina.

Cena usluge

Cena ove usluge zavisi od toga da li je u pitanju let unutar Hrvatske ili međunarodni let:
  • domaći let (cena po segmentu ako je celo putovanje unutar Hrvatske): 200 HRK + 25 % PDV
    Primer: let Zagreb - Dubrovnik - Zagreb, 2 x 200 HRK + 25% PDV
  • domaći let (cena po segmentu ako je celo putovanje unutar Hrvatske, a karta kupljena u inostranstvu): 30 € + 25 % PDV
    Primer: let Zagreb - Dubrovnik - Zagreb, 2 x 30 € + 25% PDV
  • domaći let (cena po segmentu kad je domaći let deo međunarodnog putovanja): 40 €
    Primer: let Split - Zagreb - London, 40 € + 40 €
  • međunarodni let (cena po segmentu): 40 €
    Primer: let Sarajevo - Zagreb - Pariz, 40 € + 40 €
Naknadu za nepraćeno dete (UMNR charge) je obavezno naplatiti prilikom izdavanja karte. 

Mladi putnici 

Mladi putnici od 12 do 18 godina starosti mogu putovati avionom kao:

  • Nepraćena deca - na zahtev roditelja ili staratelja
  • Odrasli putnici - Ako je reč o putu u inostranstvo, potrebno je proveriti uslove koje propisuje nacionalno zakonodavstvo.
 

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Split

Povratna karta
OD 119€

detaljnije