loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

Belavia Belarusian Airlines

O avio kompaniji

Belavia Belorusian Airlines, poznatija pod skraćenim nazivom Belavia, je beloruska nacionalna avio kompanija sa sedištem u Minsku. Ova avio kompanija u vlasništvu države, iz Minska opslužuje mrežu letova ka evropskim destinacijama, ka destinacijama u Zajednici Nezavisnih Država i ka pojedinim destinacijama na Bliskom Istoku. Flota avio kompanije Belavia se trenutno sastoji od 5 aviona Boeing 737-800, 6 aviona 737-500, 7 aviona 737-300, 4 aviona CRJ-100/200 LR, 3 aviona Embraer 195 i 3 aviona Embraer 175.
19. decembra 2013. Belavia je započela sa direktnim letovima za Beograd. Pojedinim danima ovo su trougaoni letovi, koji imaju komercionalno zaustavljanje u Budimpešti gde iskrcavaju putnike koji putuju do te destinacije i ukrcavaju one koji putuju do krajnje destinacije, tj. do Beograda ili Minska.

Zanimljivosti

  • Belavia je 2016. godine promenila svoj logo i boje u varijantu kojom dominira plava boja i cvet različka. Ovaj plavi cvet koji se može naći na poljima širom Belorusije za ovu naciju predstavlja simbol sreće, prijateljstva i dugovečnosti. Iako svetom civilne avijacije dominiraju kompanije plave boje, Belavia računa da će njen stilozovani cvet različka napraviti razliku.
  • 2016. godine Belavia je napravila saradnju sa (belorusko-kiparskom) softverskom kompanijom Wargaming koja je poznata po svojoj online video igri za više igrača - World of Tanks. Tom prilikom je angažovana češka kompanija IAC koja je ofarbala Belavia Boing 737-300 avion u crno-naranžasti dizajn sa reklamom za World of Tanks igru. Kako je ta nesvakidašnja farba izgledala možete videti ovde.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda

Beograd Budimpešta

Povratna karta
OD 177€

detaljnije

Beograd Minsk

Povratna karta
OD 253€

detaljnije