loading 0%
Vaš vodič kroz avio svet

British Airways - Deca u avionu

Deca u avionu

Prema starosti British airways putnike klasifikuje na sledeći način:

  • bebe: 0 - 23 meseci
  • deca: 2 - 11 godina
  • omladinci: 12 – 15 godina
  • odrasle osobe: preko 16 godina

Popusti za bebe i decu su primenljivi ali zavise od klase i tarife na kojoj putujete.

bebe
Beba od 0-2 godine može sedeti u krilu roditelja ili putovati u posebnom sedištu, smeštena u sigurnosno sedište. Cena varira u zavisnosti da li sedi u krilu ili ima svoje sedište. U slučaju da beba sedi u krulu obično se plaća 10% regularne tarife, a ako ima svoje sedište potrebno je platiti tarifu za decu. Bebe preko 2 godine isključivo mogu putovati u posebnom sedištu. Ako putujete sa dve bebe bar jedna od njih treba imati od 6-23 meseci. Starija beba putuje u posebnom sedištu (plaćate tarifu za dete) a druga putuje u krilu (plaćate tarifu za bebu).
U slučaju da beba puni dve godine tokom trajanja putovanja, neophodno je da na povratnim letovima ima svoje mesto (i sigurnosno sedište), ali British ne naplaćuje dodatno u ovom slučaju, već plaćate tarifu za bebe za celo putovanje.
Na BA dugolinijskim letovima moguće je rezervisati kolevku za bebe do 2 godine starosti i do 12.5kg težine. Mesta sa kolevkama su raspoloživa samo na dugim letovima i neophodna je ranija rezervacija. Čak i u slučaju potvrđivanja zahteva, raspoloživost kolevke nije garantovana. Beba ne sme biti u kolevci tokom taksiranja, poletanja, sletanja i eventualnih turbulencija (kada je znak za vezivanje pojasa uključen), već mora biti kod roditelja u krilu.
British ima konzerviranu hranu za bebe na svojim letovima ali se savetuje da roditelji ponesu svoju hranu za bebe. Na BA letovima nema mogućnosti da se sterilizuju flašice ili da se dobije sterilizovana voda. 

deca
Za sve rezervacije napravljena posle 1.maja 2018. deca ispod 14 godina moraju biti praćena od strane odrasle osobe (16+ godina).
Ako prilikom rezervacije naručite (najkasnije 24h pre poletanja) obrok za decu trebate znati da British prvo služi decu, kako bi vi kasnije jeli vaš obrok na miru. Dečiji obroci su raspoloživi na dužim letovima.
Na British-ovim dugolinijskim letovima deca dobijaju Skyflyers pakete za razonodu koji zadrže bojanke i slične predmete. Takođe sistemi za zabavu imaju dečije programe kao što su Beebies, Cartoon Network i Disney.

British ima politiku da porodice sa decom dobijaju prioritetno ukrcavanje, a pojedini aerodromi imaju i "porodične trake" za sigurnosnu kontrolu gde deca prolaze neophodne procedure uz mnogo manje stresa.

omladinci
Počev od 1.maja 2018. mlađi putnici - ispod 16 a preko 14 godina - mogu putovati bez pratnje ali moraju imati popunjen formular za roditeljsku saglasnost.

Promotivne cene avio karata Kompletna promo ponuda