Vaš vodič kroz avio svet

Avio karta Beograd (Belgrade) - Bazel

Jeftina avio karta Beograd Bazel. Avio karta za Bazel (BSL) avio kompanije easyJet (U2), aerodrom EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg Airport (BSL) . Za još jeftinih avio karata za Bazel drugih avio kompanija kliknite OVDE.
Za kompletnu ponudu avio karata ka državi: Švajcarska kliknite OVDE

Gotovina

Uplata gotovinom može se izvršiti u našoj poslovnici na adresi: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd


Uplata na račun

Komercijalna banka: 205-253265-94

Podaci za popunjavanje uplatnice:
primalac: FLY EXPERTS DOO BEOGRAD SURČIN
adresa: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd
svrha uplate: avio karte za [destinacija]
Poziv na broj za pravna lica je broj predračuna/računa. Poziv na broj za fizička lica nije potreban.

Kontaktirajte Eksperte

Upit za avio kartu Beograd - Bazel

Pravila za ručni prtljag:

Svi putnici easyJet-a imaju pravo na jedan komad ručnog prtljag.

Za putovanja pre 10.feb.2021:
Veličina glavnog komada ručnog prtljaga zajedno sa ručkama i točkovima ne sme prelaziti 56 cm x 45 cm x 25 cm. U slučaju da vaš prtljag prelazi ove propisane dimenzije, on će biti smešten u prtljažnik i u ovom slučaju dodatno naplaćen.
Ručni prtljag treba biti smešten u pregradi iznad glave ili ispod sedišta ispred.

Dodatni, manji komad prtljaga, koji se smešta ispod sedišta ispred ne sme prelaziti dimenzije od 45 cm x 36 cm x 20 cm. To je npr. manji ranac, laptop torba ili akt tašna.
Dodatni komad ručnog prtljaga možete poneti ako ste vlasnik easyJet Plus kartice, imate kupljenu FLEXI tarifu, na Up Front (prednji redovi) ili Extra Legroom (više prostora za noge) sedištu, ili ako putujete sa bebom u krilu. 

Dodatni predmeti koji se pored ručnog prtljaga mogu uneti u kabinu su:
kišobran, ogrtač, štake, štap sa hodanje, jedna standardna torba sa kupovinama iz bescarinskih prodavnica na aerodromu.
 
Za putovanja posle 10.feb.2021:
Sedište koje ste rezervisali određuje količinu ručnog prtljaga koji možete imati sa sobom.
Svi putnici mogu imati manju ručni torbu koja nije ograničena težinom ali čije dimenzije ne smeju biti preko 45 cm x 36 cm x 20 cm (zajedno sa ručkama i točkovima).
Putnici koji su rezervisali Up Front (prednji redovi) ili Extra Legroom (više prostora za noge) sedišta pored manjeg ručnog prtljaga (45 cm x 36 cm x 20 cm) imaju pravo na i na standardni ručni prtljag maksimalnih dimenzija do 56 cm x 45 cm x 25 cm.

Na letovima easyJet-a takođe postoji opcija za ručni prtljag koja se naziva Hands free (slobodne ruke), a podrazumeva da glavni komad ručnog prtljaga (56cm x 45cm x 25 cm) predate na aerodromu kao predati prtljag. Taj ručni prtljag dobija oznaku prioritetnog prtljaga, što znaće da će biti među prvima na traci za iskrcavanje. Ova usluga 5 GBP po pravcu. Dobijate manju plastičnu kesu u koju možete staviti vredne i neophodne predmete, koje unosite u kabinu. Dodatna, manja torba i artikli iz bescarinskih prodavnica se mogu uneti u kabinu.

Pravila za predati prtljag:

Maksimalne dimenzije predatog prtljaga na easyJet-u ne smeju prelaziti 275 cm (zbir dužina + širina + visina).
Svaki putnik, uključujući decu i bebe (sa kupljenim sedištem) može kupiti do tri komada predatog prtljaga. Standardni predati prtljaga je težak 23 kg, a možete doplatiti još kilograma u jedinicama po 3 kg, sve do maksimalno 32 kg. Za bebe koje putuju u krilu odrasle osobe se ne može kupiti predati prtljag.

Ako na istoj rezervaciji, tj. istim letovima putujete sa prijateljima ili porodicom imate pravo da saberete ukupnu dozvoljenu težinu prtljaga za sve putnike zajedno (pooling), s tim što ni jedna pojedinačna torba ne sme imati više od 32 kg. To znači da 3 putnika sa kupljenim predatim prtljagom imaju ukupno dozvoljeno 69 kg (23 kg x 3), a jedan npr. može imati torbu od 32 kg, drugi od 28 kg, a treći od 9 kg.

Postoje tri opcije za predati prtljag koje možete kupiti na easyJet letovima:

  • torba od 15kg
  • torba od 23kg (standardna torba)
  • torba do 32 kg (različita težina u zavisnosti od rute)

Ako putujete sa decom na letovima easyJet-a imaćete sledeće pogodnosti:
- osobe koje putuju sa decom ispod 5 godina se ukrcavaju ranije
- sa sobom možete uneti dva predmeta besplatno, kao što su rasklopiva kolica, nosiljka, auto-sedište za decu, itd.
- dozvoljeno je dojiti bebe tokom leta
 
easyJet prema broju godina razlikuje sledeće tipove putnika:

  • bebe: 14 dana - 2 godine starosti, koje mogu putovati samo sa odraslom osobom
  • deca: 2 - 15 godina starosti; deca do 14 godina moraju putovati sa odraslom osobom; deca od 14 ili 15 godina mogu putovati sama, ali ne ako sa sobom vode drugo dete koje ima 13 godina ili manje
  • odrasle osobe: 16+ godina starosti; ova katogorija putnika može biti pratnja dece i beba i može putovati sa putnicima koji imaju specijalne potrebe
Trudnice mogu putovati do kraja 35. nedelje trudnoće (32. nedelja za višeplodne trudnoće) i ne moraju nositi medicinsko uverenje,

Bebe sa kupljenim sedištem i deca imaju istu dozvoljenu količinu ručnog i predatog prtljaga kao odrasle osobe. Ako putujete sa bebom, možete poneti dodatnu ručnu torbu, maks. dim. 45x36x20cm, koja treba biti smeštena ispod sedišta ispred putnika. "Trunki", tj. dečiji kofer sa točkićima, standardnih dimenzija (46 x 20.5 x 31 cm) može biti unet u kabinu i smešten ispod sedišta ispred, dok veći koferi ovog tipa moraju ići u prtljažnik. Sva deca (i bebe) ispod 5 godina mogu poneti do 2 predmeta bez doplate - rasklopiva kolica, nosiljka, auto-sedište za decu, itd.
 
U ručnoj torbi, u kabinu možete uneti hranu za bebe (u posudama od 100ml ili manjim), sterilizovanu vodu i mleko (u flašici za bebe). Ograničenje od 100ml ne važi za mleko ili sterilizovanu vodu za bebe, sve dok ukupna zapremina ne prelazi 1l. Iz sigurnosnih razloga od vas može biti zatraženo da probate mleko/vodu.

Doplate za višak prtljaga:

naplata na easyJet letovima  Online aerodrom napomena
ručni prtljag besplatno besplatno

56 x 45 x 25cm - maksimalne dimenzije;
Za prtljag većih dimenzija od navedenog će biti primenjena naplata za predati prtljag.

predati prtljag - do 15kg  £8.99 - £29.99
-
 

Različita naplata u zavisnosti od rute, tj. trenutka kupovine. Doplata za prtljag od 15 kg je moguća samo preko veb sajta.

predati prtljag - do 23kg £13.99 - £33.99 £37 - na šalteru za prijavu na let

£47 - na kapiji za ukrcavanje

Različita naplata u zavisnosti od rute, tj. trenutka kupovine.
naplata za dodatnu težinu (do maks. 32 kg) na unapred kupljenom prtljagu £12 za 3kg -

Dodatna težina se može uplatiti preko veb sajta (prilikom kupovine karte ili naknadno) u jedinicama od 3 kg. Na kupljeni prtljag od 15 kg možete dokupiti dodatnu težinu do 27 kg, a na prtljag od 23 kg dodatnu težinu do 32 kg.

naplata za dodatnu težinu po kg viška na aerodromu -  £10 Maksimalna težina prtljaga može biti 32 kg.
manja sporska oprema £37  £47 predmeti do maks. 20 kg
veća sporska oprema £42  £52 predmeti do maks. 32 kg

 

EasyJet Airline Company Limited, koja se oglašava kao easyJet, je britanska nisko-budžetna avio kompanija sa sedištem na aerodromu Luton (područije Londona). easyJet trenutno leti između 132 destinacije i to sa preko 820 linija iz više od 30 zemalja. Matična kompanija easyJet plc posluje na Londonskoj berzi, a najveći vlasnik deonica je osnivač kompanije Stelios Hadži-Ionu sa 34.62%. Easyjet zapošljava gotovo 11.000 ljudi širom Evrope, pretežno u Ujedinjenom kraljevstvu.
EasyJet je poznat po svom stalnom rastu koji je prisutan još od trenutka osnivanja kompanije 1995. godine. Ekspanzija je bila moguća usled konstantnog otvaranja novih operativnih baza i rastuće potražnje putnika za low-cost letovima.
Zajedno sa sestrinskim kompanijama easyJet Europe i easyJet Switzerland, easyJet grupa ima više od 200 aviona i to Airbus A320 i Airbus A319. EasyJet ima 28 baza širom Evrope a najveća je londonski aerodrom Getvik. Easyjet uglavnom leti do glavnih, većih evropskih aerodroma (inače većina low-cost leti do alternativnih aerodroma).