Vaš vodič kroz avio svet

Avio karta Budimpešta (Budapest) - Katanija (Catania)

Jeftina avio karta Budimpešta Katanija. Avio karta za Katanija (CTA) avio kompanije Ryanair (FR), aerodrom Catania-Fontanarossa Airport (CTA) . Za još jeftinih avio karata za Katanija drugih avio kompanija kliknite OVDE.
Za kompletnu ponudu avio karata ka državi: Italija kliknite OVDE

Gotovina

Uplata gotovinom može se izvršiti u našoj poslovnici na adresi: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd


Uplata na račun

Komercijalna banka: 205-253265-94

Podaci za popunjavanje uplatnice:
primalac: FLY EXPERTS DOO BEOGRAD SURČIN
adresa: Đačka 32, Surčin, 11271 Beograd
svrha uplate: avio karte za [destinacija]
Poziv na broj za pravna lica je broj predračuna/računa. Poziv na broj za fizička lica nije potreban.

Kontaktirajte Eksperte

Upit za avio kartu Budimpešta - Katanija

Pravila za ručni prtljag:

Počevši od 01. septembra 2018, Ryanair ima novo pravilo za prevoz ručnog prtljaga:

Non-Priority

Za letove do 1. novembra 2018. godine:
U slučaju da niste kupili uslugu pod imenom "Priority & 2 Cabin Bags", Ryanair će vam garantovati unos samo 1 manje ručne torbe u kabinu, dok će vaša veća ručna torba (do 10 kg) ponekad (zavisno od popunjenosti) biti prevožena u prtljažnom delu BEZ nadoknade.
- Manja torba (ručna torba, laptop i sl.) koju možete uneti u kabinu sa vama ne sme da prelazi dimenzije od 40x25x20cm kako bi mogla da stane ispod sedišta ispred vas.
- Veća torba koju predajete za prevoz u prtljažniku mora biti u stanju da se smesti u aerodromski kalup za merenje, tj. ne sme da pređe dimenzije od 55x40x20 cm i težinu od 10 kg. U slučaju ne pridržavanja ovih propisa, svaki neodgovarajući komad prtljaga vam može biti naplaćen 25 EUR. 
Za sve letove od 1. novembra 2018. godine:
-putnici koji nisu kupili "Priority & 2 Cabin Bags" će moći besplatno da ponesu samo manju ručnu torbu (40x25x20cm) dok će veću (55x40x20 cm) morati da doplate. 


Priority & 2 Cabin Bags
 
Putnici koji su kupili uslugu "Priority & 2 Cabin Bags", Flexi Plus, Plus ili Family Plus tarife mogu sa sobom u kabinu poneti obe ručne torbe (manju i veću).
- Manja torba (ručna torba, laptop i sl.) koju možete uneti u kabinu sa vama ne sme da prelazi dimenzije od 40x25x20cm kako bi mogla da stane ispod sedišta ispred vas.
- Veća torba koju predajete za prevoz u prtljažniku mora biti u stanju da se smesti u aerodromski kalup za merenje, tj. ne sme da pređe dimenzije od 55x40x20 cm i težinu od 10 kg. U slučaju ne pridržavanja ovih propisa, svaki neodgovarajući komad prtljaga vam može biti naplaćen 25 EUR. 
Usluga "Priority & 2 Cabin Bags" se može dokupiti na sajtu do 2 sata pred let ili putem Ryanair mobilne aplikacije do 30 minuta pre leta.

Pravila za predati prtljag:

Maksimalne dozvoljene dimenzije standardnog predatog prtljaga na Ryanair-u su 81 cm (visina) x 119 cm (širina) x 119 cm (dubina).
Ryanair dozvoljava kupovinu standardnih torbi od 20 kg.
Takođe je moguće platiti i predati prtljag do 10 kg koji ne sme prelaziti dimenzije od 55x40x20 cm.
Maksimalna težina pojedinačnog komada prtljaga ne sme nikako preći 32 kg (višak kilograma od 20 kg do 32 se doplaćuje na aerodromu)

Svaki putnik može kupiti do 3 komada predatog prtljaga, do 20 kg svaki. Prtljag može biti kupljen prilikom kupovine karte ili naknadno, sve do 2 sata pred poletanje. Ipak ako prtljag kupujete nakandno, primenjuju se više tarife u odnosu na one koje važe prilikom kupovine same karte.

Mogućnost kombinovanja/spajanja težine predatog prtljaga (pooling) od više putnika je moguća pod uslovom da su na istoj rezervaciji i da su čekirani zajedno. To znači da ako su oba putnika platila po 20 kg prtljaga, jedan može imati torbu od 18 kg a drugi torbu od 22 kg. Bitno je da težina bilo kog pojedinačnog prtljaga ne prelazi 32 kg.

 

 

Prilikom rezervacije na Ryanair-u neophodno je izabrati tačnu starosnu kategoriju putnika, u protivnom putnicima koji su nepravilno uneti neće biti moguća online prijava na let.
(potrebno je uneti starost u trenutku putovanja a ne u trenutku rezervacije)

  • Odrasle osobe se smatraju putnicima koji imaju preko 16 godina u trenutku putovanja.
  • Tinejdžeri su putnici između 12 i 15 godina starosti. U slučaju da tinejdžer napuni 16 godina tokom putovanja, potrebno je kupiti dve karte u jednom pravcu - jednu po tarifi za tinejdžera a drugu za odraslu osobu.
  • Decom se smatraju putnici koji imaju između 2 i 11 godina (do napunjenih 12). U slučaju da dete napuni 12 godina tokom putovanja, potrebno je kupiti dve karte u jednom pravcu - jednu po tarifi za dete a drugu za tinejdžera.
  • bebama se smatraju putnici sa manje od dve godine starosti u trenutku putovanja. U slučaju da beba napuni 2 godine tokom putovanja, potrebno je kupiti dve karte u jednom pravcu - jednu po tarifi za bebu a drugu za dete.


bebe
Na Ryanair-u bebe mogu putovati kod odrasle osobe u krilu, ako su imaju od 8 dana do napunjene dve godine. Nakon napunjene dve godine se smatraju decom i moraju imati zasebno sedište. Za bebu možete poneti dodatnu ručnu torbu do 5 kg (pored vaše) kao i dva komada opreme za bebe, kao što je nosiljka ili sklapajuća kolica.
Moguće je i dokupiti posebno sedište za vašu bebu u kom slučaju ona mora sedeti u sedištu za automobil, tj. sigurnosnom sistemu za putovanja koje se treba uklopiti u avionsko sedište. U slučaju kupovine sedište za bebu ona dobija standardnu količinu ručnog prtljaga koja važi i za odrasle osobe, a takođe dobijate mogućnost da dokupite i čekirani prtljag za nju.

rezervacija sedišta
U slučaju kada 1 odrasla osoba putuje sa maks. 4 dece (mlađih od 12 godina), plaćanje rezervacije sedišta je neophodno za tu odraslu osobu, a za decu će biti besplatno (važi za standard sedišta od reda 18 do 30). 

Nepraćena deca
Ryanair ne prevozi nepraćenu decu ispod 16 godina, prema tome svi mlađi putnici moraju biti praćeni od strane putnika koji ima 16 godina ili preko. Usluga pratnje na Ryanair-u nije raspoloživa.


Ryanair nudi određen paket benefita (uz doplatu) za porodice koju naziva Family Plus, a koji pruža:
- priority uslugu i dva garantovana ručna prtljaga (manji i veći) u kabini za celu porodicu
- 2 komada predatog prtljag do 20 kg svaki (ukupno za celu porodicu)
- određen popust za rezervaciju sedišta u odnosu na broj putnika u porodici

 

Doplate za višak prtljaga:

prtljag online (u trenutku rezervacije) nakon rezervacije / na aerodromu dodatne napomene
Priority & 2 Cabin Bags 6-10 EUR / GBP 6-10 EUR / GBP

 

1 predati prtljag
(maks. 10 kg)
10-12 EUR / GBP 10-12 EUR / GBP

putnici koji nisu dokupili Priority uslugu, mogu dokupiti predatu torbu do 10kg za 20 EUR/GBP na prijavi za let, tj. 25 EUR/GBP na gejtu 

1 predati prtljag
(maks. 20 kg)
25 EUR / GBP 40 EUR / GBP

Nadoknada varira u odnosu na rutu i datume putovanja. Postoji doplata od 10 EUR na navedene cene u periodu visoke sezone putovanja kao što su božićni, uskršnji praznici ili letnji period.

višak prtljaga po kilogramu / 10 EUR / GBP višak kilograma u torbi je moguće doplatiti samo na aerodromu
roba sa višom vrednošću od propisane / 50 EUR / GBP da bi kompanija odgovarala za prevoz skupljih predmeta neophodno je izvršiti ovu doplatu
 

* navedene doplate su primenljive po putniku i po pravcu leta

 

Ryanair DAC (Designated Activity Company) je irska niskobudžetna kompanija, osnovana 1984. godine. Prvobitne primarne vazdušne luke avio kompanije su bile Dablin i London. Avio kompanija  sa sedištem u Dablinu je 2016. godine bila četvrti najveći avio prevoznik u Evropi po broju prevezenih putnika. Te iste godine Ryanair je bio vodeća evropska kompanija po broju međunarodnih putnika u Evropi. Ryanair posluje sa više od 400 Boing 737-800 aviona, kao i sa jednim 737-700 koji se primarno koristi kao čarter avion i kao rezervni avion ili letelica za pilotski trening. Ryanair je nastao nakon deregularizacije industrije avio saobraćaja koja je u Evropi završena do 1997. godine. To je dovelo do stvaranja uspešnog low-cost modela poslovanja. Inače deregularizacija je podrazumevala uvođenje slobode za avio kompanije, koje onda bez upliva države mogle da odlučuju koje destinacije će se na koji način opsluživati, i što je još važnije po kojim tarifama. To je bio preduslov za procvat niskobudžetnih avio kompanija.
Ryanair je postao poznat po rapidnom širenju, a trenutno opslužuje mrežu od preko 210 aerodroma u 34 zemlje u Evropi, Africi (Maroko), Bliskom Istoku (Izrael i Jordan). Ryanair izvede i do 2000 letova dnevno, u kojima postiže veliku tačnost vremena poletanja. Istini za volju poznato je da kompanija ponekad veštački pojačava tu statistiku tako što pribegava otkazivanju određenog broja letova (koji bi inače kasnili).
Ryanair je tokom 2017. godine uveo novinu u poslovanje u vidu saradnje sa španskimm avio prevoznikom Air Europa, čije transatlanske letove prodaje preko svog sajta.